Reisgids

Veerboten & Treinen

De snelste verbinding tussen de verschillende plaatsjes aan het Gardameer zijn via de vele veerboten. Vooral in het vakantieseizoen is het het snelst om met een veerboot het meer over te steken in plaats van met een auto om het Gardameer heen te rijden. Vanaf de ferry heb je daarnaast ook nog een prachtig uitzicht op het meer. Als je liever meer van Italië wilt ontdekken kun je ook de trein pakken naar omliggende steden als Milaan, Padua, Venetië, Ferrara en Modena.


Tickets

De kaartjes voor de veerboten kan men in de Navigarda ticket bureaus kopen. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in het Molinari Travel Office in Gardone, bij Bertuzzi Newsagent in Brenzone en in de Al Pescador bar in Moniga. Indien er aan de haven geen ticket office is kan men de tickets ook direct aan boord van het schip kopen.


Veerboot tickets en prijzen

Desenzano - Riva del Garda

met station in Peschiera del Garda, Sirmione, Lazise, Bardolino, Garda, Portese, Salò, Gardone-Riviera, Maderno, Gargnano, Brenzone, Malcesine, Limone en Torbole.

De prijzen zijn afhankelijk van de afstand en liggen tussen de € 3,00 en € 15,10 voor een enkeltje en tussen de € 6,00 en € 30,20 voor een retour. De vaartocht met de snellere boot is duurder en kost tussen de € 5,00 en € 20,40 voor een enkeltje en tussen de € 6,60 en € 40,80 voor een retour.


Veerboten met voertuig

Navigarda biedt twee verbindingen waarbij voertuigen meegenomen kunnen worden, namelijk tussen de plaatsen Torri del Benaco en Tosolano Maderno, en ook tussen Limone sul Garda en Malcesine. Er is echter maar weinig plaats voor voertuigen op deze vaarlijnen en daarom is het aan te raden om op tijd bij de ligplaats van de veerboot klaar te staan. De kosten voor een enkeltje met de auto zijn € 8,20 voor auto’s tot 3,5 m, € 9,90 voor auto tussen 3,5 m en 4,5 m, € 12,30 voor voertuigen langer dan 4,5 m en € 16,40 voor woonwagens. De fiets is ook mee te nemen voor € 6,10.


Reizen met de trein

Rondom het Gardameer zijn er drie treinstations: Desenzano del Garda - Sirmione, Rovereto en Peschiera del Garda. Deze treinstations hebben goede rechtstreekse verbindingen met veel omliggende grotere steden die interessant kunnen zijn voor een daguitje. Voor maar € 9,- kun je bijvoorbeeld binnen 50 min in Bolzano Bozen zijn. Of binnen een uur in Milaan voor tussen de € 9,- of € 19,-. Voor meer informatie over trein tickets en verbindingen kunt u gaan naar de website van de Italiaanse Spoorwegen, Trenitalia (ook beschikbaar in het Engels):http://www.trenitalia.comEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS