Reisgids

Algemene informatie over Italië en het Gardameer


Papieren

Personen die de nationaliteit van een EU land bezitten hebben een geldig legitimatiebewijs nodig. Ingezetenen van een land buiten de EU moeten een geldig paspoort hebben.


Valuta

De officiële munteenheid in Italië is de Euro. Buitenlandse valuta kunnen bij alle banken gewisseld worden. Hotels, winkels en restaurants accepteren meestal de gangbare credit- en geldautomaatcards.


Taal

Bijna overal kunt u met Duits en Engels terecht. Bovendien spreken veel medewerkers in de toeristenbureaus ook Frans.


Gezondheid

In de streek om het Gardameer zijn goede voorzieningen op geneeskundig gebied. Er is een net van ziekenhuizen en hulp bij spoedgevallen. Zorgt u wel dat u van uw verzekering de eventueel benodigde papieren bij u heeft.


Telefoon

Als u vanuit het buitenland naar Italië wilt opbellen moet u eerst het toegangsnummer 0039 draaien en dan het abonnee nummer.


Het weer

Het  Gardameer heeft een aangenaam, zacht, typisch middellandse zee klimaat. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 24 en 28º. In de overgangstijd ligt die tussen 16 en 18º. In lente en herfst valt niet al te veel regen.


Kleding

Het beste kunt u praktische en gemakkelijke kleding meenemen, lekker zittende schoenen en voor de koelere avonden een trui of een dun jack. Vergeet geen zwempak, zonnehoed en zonnecrème. Logeert u in een van de chiquere hotels, dan wordt aangeraden daar 's avonds wat meer toilet te maken.


Stranden

De meeste stranden van het Gardameer zijn openbaar. Er zijn wel zandstranden, maar de meeste hebben stenen. Enkele hotels die vlak aan het water liggen hebben ligstoelen en parasols.


Het eten

In de vele hotels, restaurants en trattoria's kunt u gerechten kiezen  uit zowel de regionale als nationale keuken. Ook voor de gastronomische specialiteiten van de streek kunt u hier terecht: veel zoetwatervis, lokale en nationale wijnen en de beroemde olijfolie extravergine van het Gardameer. Maar natuurlijk worden ook allerlei, op traditionele wijze gebakken, pizza's geserveerd.
Vergeet vooral niet bij het verlaten van een restaurant de betaalde rekening mee te nemen. Dit is verplicht in Italië! Soms wordt, als u buiten komt, gecontroleerd of de omzetbelasting op het bonnetje vermeld is.!


Shopping

De streek heeft haast onbegrensde mogelijkheden om te winkelen: in de toeristencentra, de grote winkelcentra en supermarkten, maar ook op de kleine gezellige markten. Aardewerk, schoenen, tassen en kleding van leer worden door toeristen het meest gekocht. En natuurlijk ontbreken wijn en olijfolie niet op de boodschappenlijstjes.


Huurauto en taxi

De belangrijkste autoverhuurbedrijven hebben op de vliegvelden en bij het station van Verona een balie. Ook in de grote toeristencentra kunt u auto's, scooters en fietsen huren. In heel wat hotels is het mogelijk een mountainbike te huren. Soms kunt u daar ook georganiseerde tochten maken, zelfs onder begeleiding van een ervaren biker.
Indien gewenst kunt u bij een hotel een taxi bestellen.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS