Reisgids

De juiste camping aan het Gardameer

Rond het Gardameer zijn vele schitterende campings te vinden. Hoe vind u de meest passende camping?


Campings aan het Gardameer

Vakantieactiviteiten en locati

Voordat u een camping kiest, is het belangrijk te bepalen wat u in uw vakantie wilt doen. Wilt u voornamelijk in de zon aan het meer zitten? Wilt u genieten van de lokale havendorpen en de lokale restaurants? Kies dan zeker een camping dichtbij of zelfs aan het meer.

Indien u wilt genieten van de schitterende natuur, kunt u het best aan de noordelijke kant van het meer kamperen. Met name het noordoosten kent ruige natuur met middelhoog gebergte. De noordelijke helft is minder toeristisch dan de zuidelijke helft van het meer en biedt bovendien veel sportieve mogelijkheden zoals wandelen, bergbeklimmen en mountainbiken. Daarom geldt dat u voor een actieve vakantie ook aan de noordkant de beste mogelijkheden heeft. Watersport is uiteraard op het hele meer mogelijk, ook aan de zuidzijde.

Wilt u behalve het Gardameer Italiaanse stedentrips plannen en Milaan, Verona of Venetië bezoeken? Of wilt u dagtrips maken met uw kinderen en naar bijvoorbeeld een attractiepark? Dan kunt u het beste een camping zoeken aan de zuidkant van het meer. De zuidkant van het meer kent een goede bereikbaarheid en biedt veel toeristische attracties.

Honden

Op veel campings zijn huisdieren, zoals honden, toegestaan. Om zeker te zijn van uw zaak, kunt u zoeken op hond vriendelijke campings of contact opnemen met de camping die u op het oog heeft.

Kinderen

Uiteraard zijn op alle campings aan het Gardameer kinderen toegestaan. Let wel of er voor uw kinderen genoeg te doen is, zowel op de camping als rond de camping. Zo zijn er campings met zwembad, glijbanen en entertainment, zodat uw kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.

Prijsniveau

De prijzen van de campings zijn afhankelijk van met name de locatie en de faciliteiten. Campings direct aan het meer zijn over het algemeen relatief duur. Ook de campings aan de zuidkant van het meer, zijn duurder dan de meer noordelijk gelegen campings. Over het algemeen geldt hoe luxer de camping is, en hoe te meer faciliteiten er worden aangeboden, des te duurder de camping is. Er zijn echter in de omgeving van het Gardameer ook goed betaalbare campings te vinden. Bedenk vooraf hoeveel u wilt uitgeven, om frustraties tijdens het zoeken te voorkomen.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS