Reisgids

De berghut Altissimo 'Damiano Chiesa'


De berghut Altissimo 'Damiano Chiesa' op de Monte Baldo – 2060m 
Het mooiste en meest adembenemende uitzicht over het Gardameer, wat je nooit zult vergeten. Met daarbij een goede keuken met typische lokale gerechten en een ongerepte, grote natuur; een mix die die vele emoties losmaakt.

De berghut Altissimo
De berghut Altissimo 'Damiano Chiesa'

De geschiedenis van de berghut
Op 6 juni 1892, om 8 uur ’s morgens, werd op de (bij Monte Baldo behorende) Monte Altissimo de berghut Damiano Chiesa van de Tridentijnse Alpenvereniging ( SAT) geopend. Kort daarna bleek het pand al te klein te zijn, en in 1896 begonnen ze met de uitbreiding, die in 1897 afgerond werd. Verdere renovaties vonden plaats tussen 1904 en 1906. In die tijd waren muilezels het enige vervoersmiddel, en pas in de jaren ’50 werden tractoren en motoren gebruikt voor het transport. De tweede opening van de berghut, die benoemd is naar de uit Trient afkomstige Patrioten Damiano Chiesa, vond plaats in 1919. In 1914 volgde verdere renovaties en uitbreiding, en in 1955 zag de hut met een Fiat 600, de eerste auto.

De eigenaar van de berghut: Danny Zampiccoli
Als de eerste berggids van de Basso Sarca, leidt Danny Zampiccoli in de jaren 1983 en 1998 in het hele Alpengebied meer dan 300 bergtochten, die gekenmerkt worden door de hoogste niveaus. Deze intense activiteit werd bekroond tot Alpengids. Maar Danny was hiermee nog niet tevreden en deed tal van expedities, waaronder bergbeklimmen in Australië in 1985, de Alaska expeditie in 1991 en heeft de Italiaanse klim van de Mont Dikei geleid. In 1992 opende Danny de klimwanden "Il volo del Condor", "Cerro Catedral" en "Adrenalina verticale" in Patagonië op de berg Torres del Paine, en bereikte als eerste de top van Torres del Nord. In de jaren ’90 ondernam hij tal van andere expedities, die hem naar Californië in Yosemite Valley en naar Canada in de Lotus Flower berg bracht. Zijn niet-Europese expedities, werden in 1995 bekroond met de award "Paolo Consiglio" (beste expeditie van het jaar). Sinds januari 2000 leidt Danny met veel plezier de berghut Damiano Chiesa op Monte Altissimo (Monte Baldo).


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS