Reisgids

Opera in de Arena van Verona


In de schitterend bewaard gebleven Arena van Verona wordt dit jaar voor de 100ste maal de traditionele opera serie uitgevoerd. Zoals altijd staan" Nabucco", "Aida" en "La Traviata" van Verdi op het programma. Maar dit jaar ook de opera "Julia en Romeo" van Charles Gounot!
Opera in Arena van Verona
Opera in Arena van Verona
De prachtige uitvoeringen in deze unieke omgeving en de fraaie kostuums en bijzondere coulissen staan garant voor een onvergetelijke avond!
De arena stamt uit de eerste eeuw na Christus en werd oorspronkelijk gebruikt voor gevechten tussen gladiatoren. Maar na de val van het Romeinse rijk werden er stierengevechten gehouden en allerlei sportwedstrijden. Maar er werden ook dans- circus- en theatervoorstellingen in gegeven.
Ter gelegenheid van de hondertste geboorte dag van Verdi, op 10 augustus 1913 werd hier zijn opera Aida opgevoerd. En daarmee was de traditie geboren. 
2200 zitplaatsen telt de Arena en vrijwel elke avond zijn de voorstellingen uitverkocht. De bezoekers met een kaartje "parket" zitten op dure  stoelen. De overige bezoekers nemen hun eigen kussentje mee en vinden een (nauw en hard) plaatsje rondom  op de stenen treden van het  oude amphitheater.Het is een aparte belevenis om op deze wijze de opvoering mee te maken. Er wordt tijdens de voorstelling van alles gegeten en gedronken en vaak wordt er ook (soms vrij luid!) commentaar geleverd op het gebodene! 
In elk geval is het raadzaam om zeer tijdig voor aanvang aanwezig te zijn om nog een behoorlijk plekje te bemachtigen. De beste plaatsen zijn al razend snel ingenomen en veel toeschouwers nemen graag een ruime plaats in!


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS