Reisgids

Nieuw Nordic Walking park


In Brenzone sul Garda ligt het eerste Nordic Walking park aan het Gardameer. Tijdens de wandeling heeft u een prachtig uitzicht over het Gardameer. Tevens voeren de routes u door schilderachtige dorpjes en olijfboomgaarden. Het Nordic Walking park biedt veel verschillende routes voor verschillende niveaus, waardoor er zeker ook een geschikte route voor u tussen zit. 

Brenzone sul Garda is een gemeente met veel verschillende dorpjes. Deze dorpjes bevinden zich langs de kust tussen Macesine en Torri del Garda. Dit is de perfecte omgeving om een mooie wandeling te maken tussen de olijfbomen, de rotswanden van de Monte Baldo en de prachtige rijke natuur. 

Nieuw Nordic Walking park in Brenzone
Nieuw Nordic Walking park in Brenzone

Wat is Nordic Walking?
Nordic Walking is ontstaan in Scandinavië. Deze vorm van wandelen wordt gedaan met twee stokken in de handen, zoals bij het langlaufen. Het heeft tevens een aantal positieve effecten op uw lichaam, ademhaling en geest. Tijdens het wandelen worden de arm-, schouderspieren en rug-, bilspieren versterkt. Daarnaast zorgt een stevige wandeling voor een betere bloedsomloop. Nordic Walking is een sport die door iedereen beoefend kan worden. 

Wat heeft u nodig voor Nordic Walking? 
Voor Nordic Walking kunt u sportschoenen of speciale wandelschoenen gebruiken. Dan zijn er nog de stokken die u nodig heeft. Het kiezen van de juiste stokken is van essentieel belang. Kiest u voor telescopische stokken of juist vaste stokken? En welke lengte moeten uw stokken hebben? In Brenzone zijn er verschillende winkels waar u terecht kan voor de aanschaf van uw Nordic Walking uitrusting. De verkopers helpen u graag bij het vinden van de geschikte uitrusting, zodat u optimaal kunt genieten van uw Nordic Walking wandeling.

De wandelroutes van het Nordic Walking park in Brenzone:
In totaal zijn er 4 wandelroutes verdeeld over 20 km, welke allemaal gekenmerkt worden door een kleur. Er zijn lichte en zwaardere routes, die gecertificeerd zijn door de Italiaanse Nordic Walking vereniging. Op de routes bevinden zich wegwijzers in verschillende talen die u naar bezienswaardigheden leiden.

De routes: 
Rode route
Van Assenza naar Porto en vervolgens naar het dorp Castello. Van Castello wandelt u verder naar Borago en weer terug naar Assenza. 

Blauwe route Van Porto naar Magugnano en vervolgens naar het dorp Ca’Romana. Vanaf daar wandelt u verder naar Venzo en weer terug naar Porto. 

Oranje route 
Dit is de langste route, maar tevens ook de route met het mooiste uitzicht. Van Magugnano wandelt u naar Castelletto en vervolgens naar het dorp Biaza. Vanaf daar wandelt u verder naar Campo en Ca’Romana en dan weer terug naar Magugnano. 

Groene route
Deze route start in Castelletto, en gaat vervolgens van Peagne naar Salt en daar weer terug over Biaza naar Castelletto. 

Per groep het park ontdekken
Vanaf 1 juni 2015 worden elke donderdag groepswandelingen georganiseerd. Deze wandelingen duren ongeveer 2,5 uur en kosten 7 euro per persoon. Wanneer dit reeds al bij het pakket van uw accommodatie is inbegrepen, is deze wandeling natuurlijk gratis. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Nordic Walking park in Brenzone. http://www.nordicwalkingbrenzonesulgarda.eu/


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS