Reisgids

Tip: Salewa-cube, klimhal en outdoor shop.


 Salewa-cube, klimhal en outdoor shop.
Salewa-cube, klimhal en outdoor shop.
Het spectaculaire gebouw van Salewa is direct aan de autobaan Bozen-Zuid gelegen. Binnen Salewa vindt u een klimhal, Concept Store Salewa World en Bistro Salewa Bivac. Klimmen, winkelen en eten onder één dak. Het is een absolute aanrader voor een tussenstop tijdens uw reis.

Klimhal Salewa Cube
Salewa Cube is één van de grootste en mooiste klimhal in Italië. Deze klimhal biedt klimroutes voor elk niveau. Voor de gevorderden klimmers zijn er routes tot 8c+ en voor beginners zijn er routes tot 3c. De klimhallen zijn indoor, maar geven het gevoel alsof u buiten in de natuur aan het klimmen bent. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door een 18x15m grote poort, welke volledig geopend kan worden. Dit zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht. Zo krijgen onaangename geuren en stof geen kans in de Salewa Cube!

De Salewa Cube is verdeeld in vijf zones:
• Challenge area: max. hoogte 18.7m, 9.5m overhang, 75 routes tussen 4c en 8c+, 1 snelheid muur met IFSC standaard en timing apparatuur
• Lead area: max. hogte 14m, 2.5m overhang, 85 routes tussen 3 en 7a+ en rotswand met graniet uitstraling
• Boulder indoor: 140 boulder tussen A en E • Outdoor area: max. hogte 18m, 1.5m overhang, 11 routes tussen 4b en 6c+, 2 snelheid routes met IFSC standaard en timing apparatuur
• Boulder outdoor: 2 keien met max. hoogte van 4m en 120 boulder 

Het totale klimgebied is 2000 vierkante meter groot (indoor en outdoor) en de totale boulder oppervlakte is 400 vierkante meter (indoor en outdoor).

Openingstijden
De klimhallen zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 23.00 uur. De hallen zijn enkel gesloten wanneer er onderhoud verricht moet worden, tijdens belangrijke feestdagen (Kerstmis, Nieuwjaar) en grote evenementen zoals wedstrijden. De Salewa Cube is ten minste 360 dagen per jaar geopend.

Prijzen
2-uren kaart: 6 euro 
Dagkaarten: Volwassenen 12 euro 
Familie kaart 33 euro
Daarnaast zijn er kortingen voor groepen, leden en abonnement houders. Het klimmateriaal kan hier ook gehuurd worden. 

Concept Store Salewa World De Salewa World Store is 500 vierkante meter groot, waar u de collecties kunt vinden van Salewa, Dynafit en Wild Country.

Openingstijden Concept Store Salewa World 
Ma-vr 10.00 tot 19.00 uur
Za 9.00 tot 19.00 uur

Openingstijden Bistr Salewa Bivac
Ma-vr 07.30 tot 23.30 uur
Za 08.00 tot 19.00 uur


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS