Stadjes aan het Gardameer

Ontdek het grootste
meer van Italië

De regio's waar het Gardameer aan grenst

In het noorden van Italië ligt het Gardameer. Het is het bekendste meer van Italië. Het Gardameer grenst aan 3 verschillende regio's: Trentino, Veneto en Lombardije. In deze regio's liggen allemaal idyllische en romantische dorpjes die er voor kunnen zorgen dat uw vakantie werkelijk kleur krijgt.

Trentino

Trentino ligt tegen Oostenrijk aan. Er zijn dan ook veel hoge bergen met sneeuw te vinden. In de winter wordt er volop geskied in deze regio. Er zijn daarnaast 300 kleine meren te vinden in deze regio. De streek wordt eveneens gekenmerkt door diverse authentieke dorpjes. Een mooi dorpje in Trentino is Riva del Garda. Een ander dorpje dat in het dal ligt van Trentino is Levico Terme.

Veneto

Veneto wordt begrenst door onder andere het Gardameer en de Dolomieten. Grote steden in deze regio zijn bijvoorbeeld Venetië en Verona. Badplaatsen die u in Veneto kunt bezoeken zijn bijvoorbeeld Jesolo, Bibione en Caorle. Ideale plaatsjes voor een zonvakantie aan het water. Een ander prachtig dorpje in deze regio is Arquà Petrarca. Het dorpje staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur.

Lombardije

De hoofdstad van de regio Lombardije is Milaan. De regio is onderverdeeld in 11 provincies. Een pittoresk havenplaatsje in deze regio is Bellano. Het historische centrum en de smalle steegjes en straatjes maken het tot een aantrekkelijk vakantieoord. Maar ook Ossuccio is een echte aanrader met onder andere een mooie kerk die er te vinden is.

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS