Toscolano Maderno

Toscolano Maderno


Toscolano-Maderno is nu één plaatsje maar het heeft twee kernen: Toscolano en Maderno. Toscolano is de oudste van de twee. Volgens een legende was dit de oude stad Benaco, die eens door een aardverschuiving is verdwenen! Maar zeker is dat het in Romeinse tijden al bestond: daar vormen vondsten uit die tijd het bewijs voor.

Het is vanouds een plaats met nogal wat industrie. In de tweede helft van de 14e eeuw bloeide er een belangrijke papierindustrie en als gevolg daarvan (?) ontstonden er bekende drukkerijen. 
Maderno is al sinds 969 een gemeente. Barbarossa maakte het tot een bestuurscentrum. Maar nu is Maderno een bloeiende toeristen-plaats, dankzij het milde klimaat en zijn mooie ligging. 
Op de Piazza Zanardelli kunt u een zuil bewonderen met de Marcusleeuw erop. Een overblijfsel uit de tijd dat de Venetianen hier heer en meester waren. 
Aan de haven, op de plaats waar eens een burcht stond, zien we nu de kerk van S. Petrus en S. Paulus. Maar de klokkentoren van de kerk is het restant van de toren van die oude burcht. Zo is ook hier het verleden zichtbaar voor wie er oog voor heeft.

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS