Toscolano Maderno

Toscolano Maderno


Toscolano-Maderno is nu één plaatsje maar het heeft twee kernen: Toscolano en Maderno. Toscolano is de oudste van de twee. Volgens een legende was dit de oude stad Benaco, die eens door een aardverschuiving is verdwenen! Maar zeker is dat het in Romeinse tijden al bestond: daar vormen vondsten uit die tijd het bewijs voor.

Het is vanouds een plaats met nogal wat industrie. In de tweede helft van de 14e eeuw bloeide er een belangrijke papierindustrie en als gevolg daarvan (?) ontstonden er bekende drukkerijen. 
Maderno is al sinds 969 een gemeente. Barbarossa maakte het tot een bestuurscentrum. Maar nu is Maderno een bloeiende toeristen-plaats, dankzij het milde klimaat en zijn mooie ligging. 
Op de Piazza Zanardelli kunt u een zuil bewonderen met de Marcusleeuw erop. Een overblijfsel uit de tijd dat de Venetianen hier heer en meester waren. 
Aan de haven, op de plaats waar eens een burcht stond, zien we nu de kerk van S. Petrus en S. Paulus. Maar de klokkentoren van de kerk is het restant van de toren van die oude burcht. Zo is ook hier het verleden zichtbaar voor wie er oog voor heeft.

Accommodaties in Toscolano Maderno

Appartement Gaino (4 Pers.)

Appartement Gaino (4 Pers.) - Toscolano-Maderno

In het gezellige havenstadje Toscolano ligt het vierpersoonsappartement Gaino. Vanuit uw luxe appartement kunt u geniet van de prachtige natuur of een van de vele attracties te bezoeken die de omgeving te bieden heeft. Het Gardameer en het zwembad bieden u de nodige verkoeling en recreatie.

Meer informatie
Toon op kaartAppartement Gaino (6 Pers.)

Appartement Gaino (6 Pers.) - Toscolano-Maderno

In het plaatse Gaino, kunt u een onvergetelijke vakantie beleven in het zespersoonsappartement Gaino, waar u een duik kunt nemen in uw privé zwembad. Hier kunt u de heerlijkste pizza'e eten, genieten van de omgeving, ontspannen en leuke (sportieve) uitjes maken.

Meer informatie
Toon op kaartHotel Sorriso

Hotel Sorriso - Toscolano

Hotel Sorriso ligt in een rustige wijk van Toscolano Maderno vlakbij een groot openbaar strand. Het hotel is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar het park "Alto Garda"- het berggebied boven het Gardameer. Het hotel beschikt over kamers met ria ...

Meer informatie
Toon op kaartResidence I Limoni del Rustichel

Residence I Limoni del Rustichel - Toscolano Maderno

Residence I Limoni del Rustichel is een luxe residence op 2,5 km van de westkust van het Gardameer. De residence beschikt over een zwembad en speeltuin en is de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie aan het Gardameer! Boek uw vakantie naar I ...

Meer informatie
Toon op kaartCamping Toscolano

Camping Toscolano - Toscolano

Camping Toscolano ligt direct aan het Gardameer, heeft een (kinder)zwembad, restaurant, pizzaria en bar. Bovendien beschikt de camping over luxe accomodaties, zodat u comfortable kan genieten van uw vakantie.

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS