Salò

Salò


Salò is tegenwoordig een van de elegantste en meest luxueuze badplaatsen van het Gardameer. Dit heeft het voor een belangrijk deel te danken aan de schitterende boulevard, de Lungolago Zanardelli.
Vakantiewoningen in Salò
Vakantiewoningen in Salò (3)
» Vakantiewoningen vinden


Na de grote aardbeving van 1901, die het historische centrum voor een groot deel verwoestte, heeft men de vooruitziende blik gehad om deze boulevard, waar het heerlijk flaneren is, langs de oever van het meer aan te leggen. Het gezellige en drukbezochte oude gedeelte kan men door twee toegangspoorten, die uit 1463 dateren, binnen gaan. Hier vindt men eenvoudige winkels, maar ook zeer elegante!
Behalve badplaats is Salò ook steeds een belangrijke handelsplaats geweest, en altijd heeft het in bestuurlijke zin een rol van betekenis gespeeld. Salò werd vermoedelijk door de Etrusken gesticht en is door de eeuwen heen, bij de Romeinen en later bij de Venetianen de zetel geweest van de diverse bestuurders van de streek. In 1377 werd Salò de hoofdstad van de "Magnifico Patria". In 1943 genoot het zelfs de twijfelachtige eer tot "Republiek van Salò" uitgeroepen te worden!
De Dom is ongetwijfeld het belangrijkste bouwwerk in Salò. De eerste steen werd, getuige een inscriptie, gelegd in 1452. Het is een prachtige kerk in Gotisch-Venetiaanse stijl. Het interieur is harmonisch van indeling en rijk versierd. Er zijn vele kunstwerken te bewonderen.
Speciaal voor viool-liefhebbers: In het stadhuis staat het borstbeeld van Gasparo da Salò. Hij was een beroemd vioolbouwer en wordt zelfs beschouwd als de uitvinder van de viool!

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS