Arco

Arco


Zijn beschutte ligging maakt Arco al eeuwenlang tot een geliefd vakantie-oord. In lang vervlogen tijden waren het vooral de groten der aarde die hier hun verstrooiing zochten.


Het milde klimaat maakt het mogelijk dat hier palmen, laurierstruiken, olijven, oleanders groeien. De schitterende bloemenpracht en de fraaie parken brengen steeds weer nieuwe bezoekers in vervoering.

Waren het eerst voornamelijk natuurliefhebbers die Arco als reisdoel wisten te vinden, nu hebben veel sporters ontdekt dat ze hier hun hart kunnen ophalen. Vooral voor mountain-bikers en sportklimmers zijn er hier ongekende mogelijkheden om hun sporten te bedrijven. In september wordt de Rock Masters gehouden, een wedstrijd voor rotsklimmers. 

Ook liefhebbers van een (flinke) wandeltocht kunnen hier uitstekend aan hun trekken komen. Hoog boven het stadje uit torent als een echte blikvanger het Castello: de ruïne van de burcht van de graven van Arco. Wie na een fikse wandeltocht deze ruïne heeft bereikt wordt ruimschoots voor zijn inspanningen beloond. Een weids panorama door het dal van de Sarco naar het Gardameer met in de verte de indrukwekkende Monte Baldo ontrolt zich voor zijn ogen.

Midden september kan men met de beroemde druivenkuur zijn lichaam ontslakken om zo in de best mogelijke conditie te verkeren als de winter komt.

Accommodaties in Arco

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS