Gargnano

Gargnano


De oever van het Gardameer buigt hier naar het oosten en dat geeft Gargnano een bijzonder mild klimaat. Mede door de beschutting die de bergen in het westen bieden is hier een weelderige begroeiing ontstaan met citroenbomen, olijfbomen, oleanders en, héél bijzonder, men treft hier heel oude moerbeibomen aan!

Die zijn getuigen uit de tijd dat de boeren wat bijverdienden met het kweken van zijderupsen. 
Gargnano mag dan misschien niet zo pittoresk zijn als bijv. Limone of Malcesine, toch is het een geliefde toeristenplaats, maar het massale toerisme is hier niet te vinden. Het is hier rustig, gezellig en vooral 's avonds ontbreekt de grote drukte en kan men rustig op een terrasje zijn cappuccino of een heerlijk glaasje wijn zitten drinken. 
De kerk, aan S. Franciscus van Assisi gewijd, is zeker een bezoek waard, al was het alleen maar om de prachtige kloosterhof. De ronde zuilen, gedecoreerd met o.a. citroenbladeren, zijn verbonden door perfecte bogen. Hier is heel duidelijk de Venetiaanse invloed zichtbaar. 
Aan het meer ligt de mooie villa Feltrinelli, eens de verblijfplaats van Mussolini in de periode van de republiek van Salò. Maar die wordt nu gebruikt voor het geven van diverse zomercursussen. 
Gargnano leent zich bijzonder als uitvalsbasis voor het maken van prachtige tochten, en dan vooral wandeltochten, in het achterland de Valtenesi, dat buitengewoon schilderachtig is.

Er is een fout opgetreden