Gargnano

Gargnano


De oever van het Gardameer buigt hier naar het oosten en dat geeft Gargnano een bijzonder mild klimaat. Mede door de beschutting die de bergen in het westen bieden is hier een weelderige begroeiing ontstaan met citroenbomen, olijfbomen, oleanders en, héél bijzonder, men treft hier heel oude moerbeibomen aan!

Die zijn getuigen uit de tijd dat de boeren wat bijverdienden met het kweken van zijderupsen. 
Gargnano mag dan misschien niet zo pittoresk zijn als bijv. Limone of Malcesine, toch is het een geliefde toeristenplaats, maar het massale toerisme is hier niet te vinden. Het is hier rustig, gezellig en vooral 's avonds ontbreekt de grote drukte en kan men rustig op een terrasje zijn cappuccino of een heerlijk glaasje wijn zitten drinken. 
De kerk, aan S. Franciscus van Assisi gewijd, is zeker een bezoek waard, al was het alleen maar om de prachtige kloosterhof. De ronde zuilen, gedecoreerd met o.a. citroenbladeren, zijn verbonden door perfecte bogen. Hier is heel duidelijk de Venetiaanse invloed zichtbaar. 
Aan het meer ligt de mooie villa Feltrinelli, eens de verblijfplaats van Mussolini in de periode van de republiek van Salò. Maar die wordt nu gebruikt voor het geven van diverse zomercursussen. 
Gargnano leent zich bijzonder als uitvalsbasis voor het maken van prachtige tochten, en dan vooral wandeltochten, in het achterland de Valtenesi, dat buitengewoon schilderachtig is.

Accommodaties in Gargnano

Hotel Europa

Hotel Europa - Gargnano

Hotel Europa is gevestigd in een kleine villa. Op een terras vol bloemen wordt het kostelijke ontbijtbuffet en het uitstekende diner geserveerd.Het hotel ligt maar 100 m van het openbare strand. De kamers hebben bad, telefoon en sat.tv. De kamers met ...

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 55 / dagResidence Fondo La Campagnola

Residence Fondo La Campagnola - Gargnano

In Gargnano, een schilderachtig en vriendelijk plaatsje, waarin de kleine haven opvalt, zijn veel fraaie villa's, betoverend mooie tuinen en architectonische hoogstandjes te bewonderen. Dichtbij het oude centrum vinden we, in een oude citroentuin uit ...

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 85 / dagHotel Palazzina

Hotel Palazzina - Gargnano sul Garda

Pittores gelegen tussen oude citroenkassen met een prachtig uitzicht over het Gardameer ligt Hotel Palazzina. De kamers zijn luxe en comfortabel ingericht. Het hotel heeft een restaurant, bar lift en zwembad. Een prachtige locatie voor uw Gardameer vakantie!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 45 / dagResidence Borgo dei Limoni

Residence Borgo dei Limoni - Gargnano

Onze residence ligt in Gargnano, aan de oever van het Gardameer, in het natuurpark Alto Garda Bresciano. Het vakantieoord ligt temidden van een mooie olijfgaarde. Op het terrein van 15.000m² vindt u een tuin, een zwembad (10x20m), er is een binnenzwembad met whirlpool,

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 80 / dagLa Limonaia

La Limonaia - Gargnano

De appartementen van "La Limonaia" in Gargnano aan de westoever van het Gardameer, liggen tussen het centrum van de stad en de Villa Feltrinelli. Alle woningen liggen op de beganegrond, vlak aan het meer en hebben een heerlijk terras, dat van 's morgens tot 's avonds in de zon ligt

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 450 / wkEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS