Desenzano del Garda

Desenzano del Garda


De plaats waar nu Desenzano ligt is het oudst bewoonde gebied rond het Gardameer. Uit die prehistorische tijd zijn enkele vondsten gedaan met als belangrijkste een eikenhouten ploeg. Maar door alle eeuwen heen bleef Desenzano belangrijk.

Dat is ongetwijfeld te danken aan zijn, voor de handel, uitermate gunstige ligging. En die heeft het zelfs nog in deze moderne tijd: Een eigen toegang van en naar de Autostrada A 4. Verder heeft Desenzano een grote zeer goed geoutilleerde haven, de thuishaven van de scheepvaartmaatschappij die de veerdiensten over het meer onderhoudt.
Veel gezelliger echter is het kleine oude haventje met zijn vele uitnodigende terrassen en de mooie oude panden er omheen. De grote antiekmarkt die hier eens per maand gehouden wordt trekt drommen toeristen. Zij slenteren langs de vele kraampjes die naast zich naast elkaar als een enorm lint door de oude straatjes kronkelen.
Van de bezienswaardigheden is een absolute topper de nog niet zo lang geleden blootgelegde Romeinse Villa. De moza Efekvloeren zijn schitterend bewaard gebleven, met als hoogtepunt de "Animali in Corsa". En voor de jongere toeristen die zich graag in disco's en bars vermaken heeft Desenzano ook genoeg te bieden.

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS