Desenzano del Garda

Desenzano del Garda


De plaats waar nu Desenzano ligt is het oudst bewoonde gebied rond het Gardameer. Uit die prehistorische tijd zijn enkele vondsten gedaan met als belangrijkste een eikenhouten ploeg. Maar door alle eeuwen heen bleef Desenzano belangrijk.

Dat is ongetwijfeld te danken aan zijn, voor de handel, uitermate gunstige ligging. En die heeft het zelfs nog in deze moderne tijd: Een eigen toegang van en naar de Autostrada A 4. Verder heeft Desenzano een grote zeer goed geoutilleerde haven, de thuishaven van de scheepvaartmaatschappij die de veerdiensten over het meer onderhoudt.
Veel gezelliger echter is het kleine oude haventje met zijn vele uitnodigende terrassen en de mooie oude panden er omheen. De grote antiekmarkt die hier eens per maand gehouden wordt trekt drommen toeristen. Zij slenteren langs de vele kraampjes die naast zich naast elkaar als een enorm lint door de oude straatjes kronkelen.
Van de bezienswaardigheden is een absolute topper de nog niet zo lang geleden blootgelegde Romeinse Villa. De moza Efekvloeren zijn schitterend bewaard gebleven, met als hoogtepunt de "Animali in Corsa". En voor de jongere toeristen die zich graag in disco's en bars vermaken heeft Desenzano ook genoeg te bieden.

Accommodaties in Desenzano del Garda

Camping San Francesco

Camping San Francesco - Desenzano del Garda

Een viersterren camping voor luxe en de volle ervaring van het Gardameer en omgeving: hiervor moet je eenvoudig bij Camping San Francesco zijn. Gelegen aan de zuidkant van het Gardameer, verblijft u in luxe tenten of stacaravan. De camping heeft sportfacilteiten, restaurant, bar en meer.

Meer informatie
Toon op kaartMiralago Bilo

Miralago Bilo - Desenzano del Garda

De appartementen van "La Limonaia" in Gargnano aan de westoever van het Gardameer, liggen tussen het centrum van de stad en de Villa Feltrinelli. Alle woningen liggen op de beganegrond, vlak aan het meer en hebben een heerlijk terras, dat van 's morgens tot 's avonds in de zon ligt.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 795 / wkSan Martino Della Battaglia

San Martino Della Battaglia - Desenzano del Garda

Sfeervol ingericht appartement, ideaal voor een koppel.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 969 / wkCamping Desenzano Villago Vò

Camping Desenzano Villago Vò - Desenzano del Garda

Camping Desenzano is zo’n plek waar het hele gezin blij van wordt. De camping ligt pal aan de oever van het Gardameer. Voor jong en oud is er vertier. En je hebt wijds uitzicht over het meer. 

Meer informatie
Toon op kaartAgriturismo Le Sorgive e Le Volpi

Agriturismo Le Sorgive e Le Volpi - Solferino

Slechts 15 kilometer ten zuiden van het Gardameer ligt Agriturismo Le Sorgive e Le Volpi. Het Gardameer en de Colline Moreniche del Garda worden gekenmerkt door groene heuvels, bergen en uiteraard prachtige Italiaanse dorpjes en steden.Sirmione en Peschiera del Garda zijn hiervan enkele voorbeelden en zijn een bezoek meer dan waard. De streek staat niet alleen bekend om het Gardameer, maar er zijn ook diverse wijn- en olijfboerderijen te vinden. 

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden