Moniga del Garda

Moniga del Garda


In het lieflijke heuvellandschap tussen Desenzano en Salò ligt Moniga. Nu een klein agrarisch dorpje maar, zoals bijna alle plaatsen in dit gebied, eens een belangrijke kleine stad. Verkoolde resten van een "dorp" bewijzen dat hier al mensen woonden in de Bronstijd (1800-750 v. Chr ).

Het ging vele malen in andere handen over, o.a. behoorde het toe aan het klooster van Leno, Venetië en Oostenrijk. Van 1928 - 1947 hoorde het bij Padenghe, maar nu is het een zelfstandige gemeente.
Men vermoedt dat het zijn enigszins vreemde naam dankt aan de godin Diana Muschina. Volgens de legende stond hier eens een heiligdom dat aan haar gewijd was. 
Het kasteel dat uit de 9e - 10e eeuw stamt, verkeert nog in redelijk goede staat. Op de vier hoeken van de muren staan wachttorens en in het midden van de oostelijke muur ziet men de enige ingang. In het midden van de andere drie muren staan ook torens; de hoofdtoren is verbouwd tot klokkentoren.
In Moniga vinden wij twee kerkjes die beide een bezoek waard zijn.
De kerk van San Martino is een van de oudste in de Valtenesi. De kerk is in oktober 1454 gewijd en werd in de 18e eeuw vergroot. Er zijn 5 altaren! 
De kerk van de Madonna della Neve is de "nieuwste" van de Romaanse kerken in de Valtenesi. In de 19e eeuw hebben er verbouwingen plaats gehad.
Moniga is echter ook beroemd om zijn verrukkelijke rosé, de Chiaretto! Deze wijn heeft een heel speciaal parfum van fruit en bloemen en is heerlijk droog. De wijn is ontwikkeld door Pompeo Molmetti, rechter, leraar kunstgeschiedenis en Parlementslid, die hem in 1896 "Chiaretto" doopte.
Ieder jaar wordt in april de prijs voor de beste "Chiaretto" uitgereikt en in juli wordt de "Chiaretto Fair"gehouden.
In Moniga vindt men een van de weinige uitgezette fietsroutes die men ook op een "gewone" fiets kan rijden, dus zonder al te veel hellingen. De "zwanenroute" start en eindigt voor de kerk van de Madonna della Neve en voert u langs wijngaarden, olijfgaarden en landerijen, langs de Monte delle Monche en door het oude centrum van Solarolo. 

Accommodaties in Moniga del Garda

Camping Holiday Sereno

Camping Holiday Sereno - Moniga del Garda

Camping Holiday Sereno, is een schaduwrijke camping vlakbij het prachtige stadje Moniga del Garda. De camping ligt direct aan het meer, is zeer ruim en biedt naast campingplaatsen ook huisjes. Er zijn vele faciliteiten en recreatiemogelijkheden op de camping vor een perfecte vakantie!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 50 / dagPark Residence Il Gabbiano

Park Residence Il Gabbiano - Moniga del Garda

Park Residence Il Gabbiano" is een residence, temidden van een uitgestrekt, ca. 60.000m² groot park gelegen, in het hart van Valtenesi aan het Gardameer. Er is een restaurant, binnen- en buitenzwembad, sauna, tennisbanen en meer. Het strand is ook vlakbij. Genoeg reden om te genieten!

Meer informatie
Toon op kaartRelais Rosa dei Venti

Relais Rosa dei Venti - Moniga del Garda

Op een 6000 m² groot terrein, fraai aangelegd met olijfbomen en een zwembad voor gemeenschappelijk gebruik, liggen de 5 gebouwen van onze splinternieuwe Résidence Relais Rosa dei Venti. Het ligt vlakbij het centrum van Moniga del Garda en op loopafstand van het Gardameer.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 55 / dagVacanceselect Camping Fontanelle

Vacanceselect Camping Fontanelle - Moniga del Garda

Vacanceselect Camping Fontanelle is een rustige familiecamping die fantastisch gelegen is aan het Gardameer. Het uitzicht vanaf de camping is fenomenaal: u kijkt uit op het schiereiland Sirmione. Vooral ’s avonds spectaculair met de duizenden licht ...

Meer informatie
Toon op kaartVacanceselect Park Residence Il Gabbiano

Vacanceselect Park Residence Il Gabbiano - Moniga del Garda

Park Residence Il Gabbiano Luxe vakantiepark met bijzondere gastvrijheid op slechts 1,5 km van het Gardameer te midden van een uitgestrekt en zeer rustig, parkachtig landschap.De voorzieningen van Park Residence Il Gabbiano Gedurende uw verblijf op h ...

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS