Peschiera del Garda

Peschiera del Garda


Peschiera ligt op een strategisch wel zeer belangrijk punt, namelijk daar waar de rivier de Mincio uit het Gardameer stroomt. De Mincio, een bevaarbare rivier, vormde een belangrijke handelsroute naar de Po en zo verder naar de Adriatische Zee. Bovendien vormt de rivier de grens tussen Venetië en Lombardije.

Geen wonder dus dat we hier een imposante vesting aantreffen die in de 16e eeuw door de Venetianen ter verdediging van stad en haven werd gebouwd.In 1796 sloeg Napoleon hier zijn hoofdkwartier op en later, na de vrede van Campoformio, kwam de vesting in Oostenrijkse handen.
Maar ook hier ontbreekt een kasteel uit de tijden van de machtig Scaligeri niet.
Binnen in het centrum is het gezellig toeven: pleintjes, terrasjes, romantische doorkijkjes, overal bloemen, winkeltjes waar werkelijk alles te koop is.... het is er soms een drukte van belang.
Aan de oever van het meer buiten de wallen vinden we een grote haven waar voor een toeschouwer altijd wat te bekijken valt.
Langs het meer, in oostelijke richting, zijn lange kiezel- en zandstranden met ondiep water en voldoende parkeerruimte. Bovendien zijn hier de stranden gratis toegankelijk.
Op 3 km in noord-oostelijke richting van Peschiera ligt het reusachtige pretpark Gardaland. Hier is alles te vinden wat men maar van een pretpark kan verwachten. Met het entreekaartje zijn alle attracties toegankelijk.
Vanuit Peschiera zijn heel veel mooie en interessante tochten te maken, o.a. naar de Parco Sigurtà en het Park Cavour.

Accommodaties in Peschiera del Garda

B&B Il Girasole

B&B Il Girasole - Valeggio sul Mincio

Hier wacht u een heerlijke vakantie in een ontspannen sfeer en prachtige omgeving. Vanuit deze comfortabele B&B kunt u makkelijk de mooiste parken, steden en natuurlijk het Gardameer bezoeken.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 65 / dagAgriturismo Bosco del Gal

Agriturismo Bosco del Gal - Castelnuovo del Garda

B&B Bosco del Gal, gelegen in een glooiend landschap tussen de Voor-Alpen en het Gardameer, is een luxe B&B met o.a. gratis wifi. Ook kunnen hier voordelig kaarten worden gekocht voor verschillende (pret)parken.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 120 / dagVacanceselect Camping San Benedetto

Vacanceselect Camping San Benedetto - Peschiera del Garda

Uitgeroepen tot echte familiecamping, is camping San Benedetto een camping waar het hele gezin optimaal kann genieten. Zwembaden, sportvelden, restaurants, , kano en fietsverhuur, animatie voor kinderen, alles is aanwezig.

Meer informatie
Toon op kaartVacanceselect Camping Butterfly

Vacanceselect Camping Butterfly - Peschiera del Garda

Vacanceselect Camping Butterfly is ideaal voor families met kleinere kinderen. Gelegen in een mooie, groene en rustige omgeving, grenzend aan het Gardameer en het centrum van Peschiera del Garda. Een kleinschalige camping met een ideale ligging voor ...

Meer informatie
Toon op kaartVacanceselect Camping Wien

Vacanceselect Camping Wien - San Benedetto di Lugana

Een rustige familiecamping met een heerlijk zwembad, direct aan het Gardameer. Dat is Camping Wien. Bovendien heeft u een heerlijk zwembad, pizzeria en een supermarkt tot uw beschikking. De camping ligt vlak bij het stadje Peschiera del Garda en het prachtige schiereiland Sirmione.

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS