Riva del Garda

Riva del Garda


Riva ligt aan de noordpunt van het Gardameer en van af de autobaan over de Brenner is deze plaats heel gemakkelijk te bereiken. Dankzij zijn beschutte ligging ten opzichte van de koude winden is hier een zeer drukbezochte haven ontstaan.

Men kan er niet alleen de mooiste jachten bekijken, maar ook het gezellige gedoe van de kleinere bootjes levert genoeg te zien. Gezeten op een van de vele bankjes die overal in de zeer fraaie parkaanleg langs de oever van het meer te vinden zijn kan men genieten van alle bedrijvigheid die een haven met zich meebrengt.
Maar ook voor niet watersporters valt hier genoeg te beleven.
Riva is ongetwijfeld de meest elegante van de plaatsjes rond het Gardameer. In het wijds opgezette moderne deel van de stad lokken de meest mooie moderne design-artikelen tot kopen. In het oude door poorten toegankelijke deel zijn het vooral de kleinere winkeltjes waar men zijn ogen de kost kan geven. Hier is nog steeds de sfeer van vervlogen tijden te vinden. Hoewel men er wel oog voor moet hebben,is het mogelijk om de leukste dingen te ontdekken!
En natuurlijk zijn ook hier overal getuigen van de historie van Riva. In het uit de twaalfde eeuw daterende kasteel de "Rocca" is de archeologische collectie voor de geïnteresseerde bezoeker zeker de moeite waard.
Aan de oostkant roept de prachtig begroeide Rocchetta, een rots van ruim 1500 meter hoogte, Riva een halt toe.Via een tunnel komt men in het aangrenzende stadje Torbole.

Accommodaties in Riva del Garda

Active & Family Hotel Gioiosa

Active & Family Hotel Gioiosa - Riva del Garda

Het Active & Family hotel in Varone is een perfect hotel voor families en natuurliefhebbers. Het hotel ligt tussen de olijfgaarden. Er zijn speciale familiekamers, heerlijke buffet’s en diners. Voor kinderen zijn er speciale programma’s en voor de sportliefhebbers is er een mountainbike verhuur.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 92 / dagHotel Benacus

Hotel Benacus - Riva del Garda

Temidden van groene olijven en met een schitterend uitzicht op het Gardameer en de omringende bergen ligt Hotel Benacus. Het is rustig en zonnig gelegen en geheel voorzien van klimaatregeling.Onze ruime kamers zijn modern en functioneel ingericht en ...

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 70 / dagHotel Residence Bellavista

Hotel Residence Bellavista - Riva Del Garda

In het centrum van Riva del Garda, direct aan het meer, ligt het hotel Bellavista. Prachtig gelegen en bovendien de mogelijkheid om gebruikt te maken van bubbelbad , sauna, fitnessruimte en meer. De Residence heeft prachtige appartementen die luxe ingericht zijn.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 58 / dagHotel Gabry

Hotel Gabry - Riva del Garda

Hotel Gabry ligt in het gebied Garda/Trentino, tussen het diepblauw van het Gardameer en het groen van de olijfgaarden in een schitterend decor van bergen - een paradijs voor mountainbikers. In de mediterane tuin liggen zwembaden en de bar biedt een ruime keuze aan verkwikkende drankjes.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 115 / dagGarda Lake Apartments

Garda Lake Apartments - Riva del Garda

De moderne residentie van Garda Lake Apartments ligt 150 meter van het strand en 1 km van het centrum van Riva del Garda. Het appartement is geschikt voor maximaal 4 personen en zijn luxe en sfeervol ingericht. Aan de receptie wordt ook Nederlands gesproken!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 80 / dagEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS