Padenghe sul Garda

Padenghe sul Garda


Al van verre ziet men de ruïne van wat eens een machtige citadel was boven het kleine stadje uitsteken. Een bewijs hoe belangrijk Padenghe in oude tijden was.
Vakantiewoningen in Padenghe sul Garda
Vakantiewoningen in Padenghe sul Garda (1)
» Vakantiewoningen vinden


Nu resten alleen nog de uit grote stenen opgebouwde muren, en drie karakteristieke torens in de noord-west hoek. Het midden gedeelte is helaas geheel ingestort, in de belangrijkste vierkante toren zijn de schietgaten nog zichtbaar en is te zien waar eens de zware ophaalbrug geweest is.
Maar de geschiedenis van Padenghe gaat nog veel verder terug dan die van het kasteel. Men heeft sporen van bewoning uit de prehistorie gevonden en ook de Romeinen hebben hier geleefd. In de middeleeuwen behoorde het kasteel toe aan de familie van de Ghibellijnen. Wij spreken meestal over het geslacht der Hohenstaufen, met als meest bekende Barbarossa. Vaak was de citadel het decor van een woelige strijd, zelfs roversbenden maakten het tot hun hoofdkwartier.
Maar nu kan men er ongestoord ronddwalen en denkend aan al die woeste tonelen die zich hier afgespeeld hebben, rustig genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer.
De kerk dicht bij het kasteel is gewijd aan San Emiliano. Een gedeelte stamt uit de 12e eeuw, maar binnen kan men zien dat er in de tijd van de barok verbouwingen uitgevoerd zijn.
Eveneens dicht bij het kasteel staat de Villa Barbieri die uit de 18e eeuw stamt. De Villa heeft een interessante rustieke voorgevel.
In de parochiekerk, die gebouwd is aan het einde van de 17e eeuw, zijn goede schilderijen te bekijken en beeldhouwwerk van Antonio Callegari en Beniamino Sironi. 

Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS