Manerba del Garda

Manerba del Garda


Manerba zou zijn naam te danken hebben aan een heiligdom van de godin Minerva, maar alleen een steen met inscriptie wijst hier op. Waarschijnlijk stond het op de plaats waar later het kasteel gebouwd is. De naam Manerba is te vinden in een document waarin staat dat Karel de Grote Manerba geeft aan de monniken van San Zeno uit Verona en ook wordt hierin melding gemaakt van het kasteel.

In de geschiedenis van Manerba komen we verschillende beroemde namen tegen: o.a. Barbarossa en Guiseppe Garibaldi. Zoals zoveel plaatsen in deze streek wisselden de bezitters elkaar af: Verona, Venetië, Oostenrijk...
De pest hield in 1630 op verschrikkelijke manier huis in Manerba. Van de 1550 inwoners bleven er maar 703 in leven.
Van het kasteel zijn alleen nog maar enkele resten over. Het is in 1575 totaal vernietigd omdat een beruchte roversbende, de "Zamari", het als hoofdkwartier en uitvalsbasis voor zijn rooftochten gebruikte. Van af de Rocca di Manerba, de plaats waar eens het kasteel stond, heeft men een schitterend uitzicht op de baai waar Manerba aan ligt.
De parochiekerk, gewijd aan Santa Maria Assunta, is het oudste Romaanse monument in de streek, maar is gebouwd op de resten van een nog veel oudere kerk. Men kan er mooie fresco's bewonderen, helaas zijn sommige nogal beschadigd.
In Solarolo staat de kerk die gewijd is aan San Giovanni Decollato. Hij behoorde toe aan de Johannieter Orde en is in de 18e eeuw in barok stijl gebouwd.
In Balbiana staat de kerk van Santa Lucia die uit de 15e eeuw dateert. Hier kan men bijzonder fraaie fresco's bewonderen, meesterwerken uit de 15e eeuw.

Accommodaties in Manerba del Garda

Residence San Sivino

Residence San Sivino - Manerba del Garda

De “Residence San Sivino” ligt in Manerba – San Sivino en biedt een ruim uitzicht over het meer op het bekende schiereiland van Sirmione. Het complex is rustig gelegen, ver van het drukke verkeer en eindigt zacht glooiend aan de oever van het meer.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 112 / dagCamping Garden Tourist

Camping Garden Tourist - Manerba del Garda

Aan de Romantische Baai vindt u op een steenworp afstand van het het strand de Camping Garden Tourist. De camping biedt een prachtig zwembad, apartmenten en geeft u de mogelijkheid helemaal tot rust te komen.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 588 / wkResidence Bellavista

Residence Bellavista - Manerba del Garda

Residence Bellavista ligt heerlijk rustig midden in een 1500 m² grote olijfgaarde, op ongeveer 1 km afstand van het strand. Vanaf het huis heeft men een schitterend uitzicht over de golf van Manerba del Garda. Het heeft een zwembad (12x7 m) en een bar voor optimale ontspanning.

Meer informatie
Toon op kaartVacanceselect Camping Rolli

Vacanceselect Camping Rolli - Manerba del Garda

Camping Rolli is een kleine familiecamping aan het Gardameer. De camping is zeer geliefd om de gemoedelijke sfeer. Wilt u een rustige vakantie aan het bruisende Gardameer? Boek dan nu uw vakantie naar Camping Rolli bij Vacanceselect.nl!De voorziening ...

Meer informatie
Toon op kaartVacanceselect Camping Baia Verde

Vacanceselect Camping Baia Verde - Manerba del Garda

In Mnerba del Garda vindt u de topcamping Baia Verde. De luxe camping ligt vlak aan het Gardameer, is perfect voor families en heeft een eigen zwembad. Voor kamperen aan het Gardameer, met luxe en plezier zit u perfect bij Baia Verde.

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS