Manerba del Garda

Manerba del Garda


Manerba zou zijn naam te danken hebben aan een heiligdom van de godin Minerva, maar alleen een steen met inscriptie wijst hier op. Waarschijnlijk stond het op de plaats waar later het kasteel gebouwd is. De naam Manerba is te vinden in een document waarin staat dat Karel de Grote Manerba geeft aan de monniken van San Zeno uit Verona en ook wordt hierin melding gemaakt van het kasteel.

In de geschiedenis van Manerba komen we verschillende beroemde namen tegen: o.a. Barbarossa en Guiseppe Garibaldi. Zoals zoveel plaatsen in deze streek wisselden de bezitters elkaar af: Verona, Venetië, Oostenrijk...
De pest hield in 1630 op verschrikkelijke manier huis in Manerba. Van de 1550 inwoners bleven er maar 703 in leven.
Van het kasteel zijn alleen nog maar enkele resten over. Het is in 1575 totaal vernietigd omdat een beruchte roversbende, de "Zamari", het als hoofdkwartier en uitvalsbasis voor zijn rooftochten gebruikte. Van af de Rocca di Manerba, de plaats waar eens het kasteel stond, heeft men een schitterend uitzicht op de baai waar Manerba aan ligt.
De parochiekerk, gewijd aan Santa Maria Assunta, is het oudste Romaanse monument in de streek, maar is gebouwd op de resten van een nog veel oudere kerk. Men kan er mooie fresco's bewonderen, helaas zijn sommige nogal beschadigd.
In Solarolo staat de kerk die gewijd is aan San Giovanni Decollato. Hij behoorde toe aan de Johannieter Orde en is in de 18e eeuw in barok stijl gebouwd.
In Balbiana staat de kerk van Santa Lucia die uit de 15e eeuw dateert. Hier kan men bijzonder fraaie fresco's bewonderen, meesterwerken uit de 15e eeuw.

Accommodaties in Manerba del Garda

La Corte Mono

La Corte Mono - Manerba del Garda

Eénkamerappartement.Het tweepersoonsbed bevindt zich op de vliering waar het dak relatief laag en aflopend is.Er worden enkel kleine honden toegelaten (schofthoogte van niet meer dan 40 cm).Tegenover de overtreders behoudt de eigenaar zich het recht voor om een meerprijs te vragen voor het schoonmaken van het pand of om zelfs het verblijf te weigeren.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 277 / wkSalici

Salici - Manerba del Garda

Vlakbij de Italiaanse plaats Manerba del Garda ligt vakantiepark Sailici, waar u diverse appartementen kunt huren. Het park ligt op een prachtige locatie aan het Gardameer, maar dat is zeker niet het enige natuurschoon waar u in deze omgeving van kun ...

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 512 / wkResidence San Sivino

Residence San Sivino - Manerba del Garda

De “Residence San Sivino” ligt in Manerba – San Sivino en biedt een ruim uitzicht over het meer op het bekende schiereiland van Sirmione. Het complex is rustig gelegen, ver van het drukke verkeer en eindigt zacht glooiend aan de oever van het meer.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 86 / wkCamping Garden Tourist

Camping Garden Tourist - Manerba del Garda

Aan de Romantische Baai vindt u op een steenworp afstand van het het strand de Camping Garden Tourist. De camping biedt een prachtig zwembad, apartmenten en geeft u de mogelijkheid helemaal tot rust te komen.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 588 / wkResidence Bellavista

Residence Bellavista - Manerba del Garda

Residence Bellavista ligt heerlijk rustig midden in een 1500 m² grote olijfgaarde, op ongeveer 1 km afstand van het strand. Vanaf het huis heeft men een schitterend uitzicht over de golf van Manerba del Garda. Het heeft een zwembad (12x7 m) en een bar voor optimale ontspanning.

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS