Gardone Riviera

Gardone Riviera


Gardone is een plaats zonder lange historie: een uitzondering dus in de streek om het Gardameer. Het ontstond aan het eind van de 19e eeuw en werd door toedoen van Luigi Wimmer, een Duitser met een zeer open oog voor de mogelijkheden die hier waren, verder ontwikkeld, uitsluitend met het oogmerk om hier een bloeiende toeristen- industrie te stichten.

Hij bleek een zeer vooruitziende blik gehad te hebben. 
Gardone Riviera ligt op een plek met een buitengewoon mild klimaat en met een werkelijk prachtig uitzicht over het meer op de kaap bij Felice en het Garda-eiland. 
De glooiende hellingen van de Monte Spina rijken tot vlak bij de oever en zijn terrasvormig beplant met allerlei bomen. Men vindt er citroenbomen, palmen, oleanders, olijfbomen, vijgenbomen, magnolia's, eucalyptusbomen en ook groeien er sinaasappelen. Tussen deze begroeiing staan grote, indrukwekkende villa's en hotels
Gardona Riviera is ongetwijfeld de meest luxueuze en chicste vakantiebestemming van het Gardameer en dus ook beslist niet de goedkoopste!! 
Maar zoekt u luxueuze hotels met alle denkbare comfort en fraai ingerichte restaurants, dan bent u hier op de juiste plek. 
Een absolute must is een bezoek aan de botanische tuin die aangelegd werd door Prof. Artur Hruska. De tuin is op zijn mooist aan het begin van de zomer en is dan met een overweldigende bloemenpracht getooid. 
Zeker een bezoek waard is de imposante Villa Victoriale degli Italiani. In een groot park ligt het woonhuis van de dichter Gabriele d'Annunzio (1863-1938) en vele andere gebouwen. Alles heeft hier gigantische afmetingen en eigenlijk is het één groot monument van zelfverheerlijking, maar zo bekeken is het wel interessant. Het trekt dagelijks veel bezoekers.

Accommodaties in Gardone Riviera

Hotel Florida Residence

Hotel Florida Residence - Gardone Riviera

Hotel Florida is een klein, vriendelijk hotel/residence dat eigendom is van de familie Cipani. U heeft een prachtig uitzicht over het Gardameer. Het hotel is gelegen in een natuurpark en beschikt over een prachtig zwembad. Beleef een romantische vakantie aan het Gardameer in Hotel Floria!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 139 / dagResidence Borgo degli Ulivi

Residence Borgo degli Ulivi - Gardone Riviera

Residence Borgo degli Ulivi ligt maar een paar honderd meter van het centrum van Gardone Rivieraa verwijdert in een groot park. Op ons terrein kunt u gebruik maken van het grote zwembad met een kinderbad, whirlpool, onze kinderspeelplaats en meer.

Meer informatie
Toon op kaartVilla del Sogno

Villa del Sogno - Gardone Riviera

Hotel Villa del Sogno is op een schitterende locatie in Gardone Riviera gelegen, temidden van een groot eeuwenoud park met machtige bomen en bloementuinen op een naar de oever van het meer omlaag glooiende helling. Het fraaie terras biedt een indrukw ...

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 450 / wkGrand Hotel Fasano

Grand Hotel Fasano - Gardone Riviera

Het Grand Hotel Fasano heeft zijn naam te danken aan de Oostenrijkse keizerlijke familie die vroeger op het land een jachthuis bezat. Het oude park dat het hotel omgeeft is gelegen aan het Gardameer. Het elegante gebouw beschikt over luxe voorzieningen. Beleef een onvergetelijke vakantie in stijl.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 115 / dagResidence La Villa

Residence La Villa - Fasano del Garda

Residence La Villa is een grote villa met een prachtig uitzicht over het Gardameer. De villa bestaat uit appartementen met een typisch Italiaanse inrichting. 

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS