Limone sul Garda

Limone sul Garda


Als men de kans heeft Limone te bezoeken door er per boot heen te varen ziet men al in een oogopslag waarom dit pittoreske stadje zoveel toeristen trekt.

Door hoge bergen tegen de koude winden uit het noorden beschermd geniet men hier van een heerlijk klimaat, ook in voor- en najaar. Op schitterende terrassen liggen de fraaiste hotels en vele villa's, de meeste met een weids uitzicht over het Gardameer, het grootste meer van Italië.
Door dit zeer milde klimaat is het kweken van citroenen hier mogelijk en dit was dan ook tot halverwege de vorige eeuw de belangrijkste bron van inkomen. Nog altijd zien we de betonnen palen die aan de rand van de citroenboomgaarden (limonaies) staan. Tussen die palen werden doeken gespannen om de vruchten in de winter te beschermen.
Toch ontleent Limone zijn naam niet aan de citroenen, maar aan het woord "limes" dat in het Latijn "grens" betekent. Tot in de tweede wereldoorlog was Limone een grensplaatsje tussen Italië en Oostenrijk. Maar sinds die tijd ligt Limone alleen nog maar op grens van twee Italiaanse provincies: Brescia en Trentino.
Met de ingebruikneming van de "Gardesana Occidentale", de schitterende weg vanuit Riva langs het meer naar het zuiden werd Limone uit zijn betrekkelijk isolement verlost en dus ook goed bereikbaar voor toeristen. En hiermee verdrong het moderne toerisme de cultuur van citroenen als bron van inkomsten.
Het oude deel van het stadje, tussen het meer en de kustweg is een wirwar van smalle steegjes en straatjes, vol winkeltjes waar ieder wel iets van zijn of haar gading vinden kan.
De brede kade langs het meer is een fraaie boulevard waar vele terrassen uitnodigen tot het rustig genieten van een espresso of een uitgebreide maaltijd, terwijl men op zijn gemak de tonelen kan bekijken die zich op straat afspelen. Dit alles tegen het levendige decor dat water eigen is met op de achtergrond de Monte Baldo aan de overkant van het meer.

Accommodaties in Limone sul Garda

Hotel Mercedes

Hotel Mercedes - Limone Sul Garda

Hotel Mercedes is rustig gelegen te midden van olijvenbomen aan de zuidkant van Limone, op ca. 150m van het strand. Het hotel biedt een ruim uitzicht op het bijzonder mooie Gardameer. De kamers zijn luxe ingericht en het hotel beschikt over een zwembad. Een top locatie voor uw vakantie!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 62 / dagHotel Garden

Hotel Garden - Limone Sul Garda

Hotel Garden wordt door de eigenaren, de Gebroeders Risatti zelf geleid en ligt op een mooie plek op 50 meter van het openbare strand. Het 3 sterren hotel heeft 32 kamers, alle luxe en modern ingericht.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 41,50 / dagHotel Riviera

Hotel Riviera - Limone sul Garda

Hotel Riviera ligt in een 8000 m² tuin met een weelderige mediterrane-beplanting. Er is een groot verwarmd zwembad, een sauna, en veel meer. Het hotel ligt vlak bij het strand en op 1 km afstand van het dorpje Limone. De kamers zijn luxe ingericht en hebben een balkon met prachtig uitzicht!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 38 / dagHotel Limone

Hotel Limone - Limone sul Garda

Hotel Limone is prachtig gelegen met een uitzicht waar je slechts van kan dromen. Het ligt 100 meter van het Gardameer en vlak bij het plaatstje Limone. Het hotel heeft een zwembad en een top restaurant. Geniet optimaal van het Gardameer in hotel Limone!

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 34 / dagVacanceselect Camping Garda

Vacanceselect Camping Garda - Limone sul Garda

Direct aan het Gardameer, vindt Camping Garda. Hier kunt u heerlijk ontspannen onder de olijfbomen, een verkoelende duik nemen in het zwembad of een drankje doen in de bad. Geen zin in koken? Camping Garda beschikt over uitstekende restauranten!

Meer informatie
Toon op kaartEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS