Reisgids

Markten aan het Gardameer

Eigenlijk is een vakantie in het buitenland niet compleet zonder een bezoek aan een of meer markten. Al slenterend langs de kraampjes krijg je een indruk van het gewone leven en zeker in een land als Italië is dat heel interessant.

Markten aan het Gardameer
Markten aan het Gardameer
Eigenlijk is het al heel gauw duidelijk waar het in de Italiaanse keuken om draait: vers, vers en nog eens vers. De groentestalletjes zijn een lust voor het oog en ook een heel leuk onderwerp voor een foto! 
Nergens zijn de tomaten zo rood en in zo veel soorten te vinden. Een salade van tomaten met stukjes Mozzarella (natuurlijk ook op de markt te koop, bij een kraam met nog veel andere Italiaanse kazen) en dan daar overheen een beetje olijfolie, wat citroensap en wat in fijne reepjes gesneden basilicum is met vers brood een verrukkelijke lunch als je in een appartement of op een camping zit.

Een heel leuk souvenir, en niet duur, is een bosje rode pepers. Opgehangen in je keuken blijft het eindeloos lang goed en… je gebruikt er van wat je nodig hebt.

Al wandelend ga je je neus maar achterna en zo beland je vanzelf bij de kraam waar  die heerlijke worsten te koop zijn. Het assortiment is heel groot. En als je geluk hebt mag je ook wel eens proeven van al die heerlijkheden.

Een hoofdstuk apart vormen de paddestoelen. Afhankelijk van het seizoen wordt er een ongelooflijk assortiment  aangeboden. Soms vind je heel kleine en soms echte reuzen! En heel vaak zijn er paddestoelen die vroeg in de ochtend in de bergen geplukt zijn. Even bakken met een uitje en dan op een stukje vers brood!!! 
Van brood gesproken: ciabatta kennen we wel, maar foccacia…. En dan zo vers van de broodkraam!
Maar genoeg gegeten. Natuurlijk valt er nog veel meer leuks op een markt te vinden: dat leuke T-shirtje, die enige sandalen, een portemonnaie van echt leer en goede kwaliteit, een leuke zomertas, en vooral het gezellige aardewerten Een leuk souvenir dat ook niet erg in de papieren loopt is een groot bord of een leuke kom met een rand van paddestoelen – daar zijn ze weer – of vissen of groenten. Eet je thuis ook nog op zijn Italiaans.
Kortom, een bezoek aan een markt kan zeer de moeite waard zijn voor wie zijn ogen gebruikt.

Mercatino dell antiquariato
Elke derde zondag van de maand is er een antiquiteitenmarkt in het centrum en aan de oever van het meer. 19.00 – 18.00 uur.

Bussolengo
Mercato dell antiquariato
Elke eerste zaterdag van de maand, behalve in januari en augustus is er antiquiteiten markt in het centrum. 09.00 – 18.00 uur.

Castelnuovo del Garda
Mercatino settimanale
Elke dinsdag weekmarkt in het centrum. 07.00 – 13.00 uur.

Cisano
Mercatino settimanale
Elke maandag weekmarkt. 07.00 – 13.00 uur.

Mercatino settimanale
Elke dinsdag weekmarkt. 07.00 – 13.00 uur.

Desenzano
Mercatino del antiquarato
Elke derde zondag van de maand is er een antiquiteiten markt in het centrum.
08.00 – 18.00 uur.

Lonato
Mercatino in centro citta
Elke derde zondag van de maand is er een antiquiteiten markt in het centrum.
09.00 – 18.00 uur.

Mercato
Elke vrijdag is er weekmarkt tot 13.00 uur.

Mercatino Settimanale
Elke zaterdag weekmarkt in het centrum. 08.00 – 13.00 uur

Sant`Ambrogio
Elke zondagochtend weekmarkt met streekproducten uit de regio.
Soave
Mercatino dell antiquariato
Elke derde zondag van de maand is er een antiquiteiten markt op de Corso Vittorio Emmanuale. 08.00 – 18.00 uur

Mercato Contadino
Elke donderdag boeren markt met verse producten uit de regio.
Piazza F di Savoia. 08.00 – 13.00 uur

In deze lijst vindt U alleen die plaatsen genoemd die ook op Gardameer.com vermeld zijn. Ook de kleine dorpjes in de bergen hebben vaak een marktje, maar die bestaat meestal slechts uit een of meer winkelwagens. Maar als U toch in de buurt bent is het een kleine moeite om even een kijkje te nemen. En wie weet wat U er vindt! Markten zijn altijd spannend.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS