Reisgids

Duiken in het Gardameer

Het Gardameer is een favoriete vakantiebestemming voor sportievelingen. Veel vakantiegangers komen er naast de mooie natuur en het lekkere eten om te sporten; mountainbiken, wandelen, klimmen, kletteren en natuurlijk watersporten. Maar in het Gardameer kunt u naast de bekende watersporten ook heel goed duiken. 

Als beginnende duiker kunt u in het Gardameer bij een van de vele duikscholen binnen enkele dagen uw PADI open water duikbrevet halen. Tevens kunt u bij deze duikscholen natuurlijk ook uw duikuitrusting huren.
In het Gardameer vindt u veel verschillende soorten vissen en zeedieren en over het algemeen is het water heel helder en vooral tot een meter of zes is de temperatuur van het water lekker warm. 

Naast de flora en fauna is er tijdens uw duiken in het Gardameer genoeg te zien, in de buurt van Salò ligt bijvoorbeeld een scheepwrak waar u naar kunt duiken. En ter hoogte van Malcesine ligt ergens een oud Vikingschip welke ook zeker het ontdekken waard is. In het gardameer liggen meerdere scheepswrakken maar bij Riva del Garda staat bijvoorbeeld een heel groot Christusbeeld op de bodem.

Naast alle andere watersporten is duiken in het Gardameer een leuke sportieve activiteit om aan uw vakantie toe te voegen. En duiken in het Gardameer is niet alleen voor beginnende duiker. Ook ervaren duikers kunnen flink genieten in het Gardameer het diepste punt van het Gardameer ligt namelijk op ongeveer 330 meter en er zijn heel veel mooie drop-offs waar ook de ervaren duiker flink van kan genieten en zich kan uitleven.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS