Reisgids

Zeilen op het Gardameer

Het noordelijke deel van het Gardameer, de kant van Trentino, is een schitterende combinatie van water en land, zon en groen, maar ook van pret en ontspanning. De levendige wind doet de zeilen bollen en laat de surfboards over de golven vliegen. Hier horen de omstandigheden voor windsurfen tot de beste van de wereld! 

Zowel kampioenen als beginners komen samen op de stranden van Riva en Torbole, aan de monding van de rivier de Sarca en in de baai van Arco: de kampioenen om aan wedstrijden deel te nemen, de beginners juist om zich in te laten wijden in de fijne kneepjes van het zeilen.

Op dagen met goede wind is het hier een wirwar van kleurrijke zeilen terwijl windsurfers als pijlen ertussendoor van de ene kust naar de andere schieten. Jachten zetten koers naar het zuiden waar meer ruimte is.

Zeilen op het Gardameer
Zeilen op het Gardameer
Het noordelijk deel van het meer biedt onderdak aan zes jachtclubs en evenveel clubs voor windsurfers. Beginners kunnen zich hier inschrijven voor een zomercursus, maar ook het huren van een zeilboot of surfboard is mogelijk.

Er is altijd wat wind, soms meer, soms minder en de bijzondere weersomstandigheden maken dit deel van het meer tot een waar zeilparadijs! In de ochtend waait de wind uit het Noorden. De lucht is heerlijk fris en de wolkenloze hemel strak blauw. In de middag draait de wind naar het Zuiden, is dan warm, maakt de lucht boven het water wat dampig en zorgt voor een zachte goudkleurige waas bij zonsondergang.

Tijdens de bekende races in de Optimist klasse arriveren honderden kleine zeilboten uit heel Europa om hieraan deel te nemen.
Maar er worden ook regatta's gehouden voor Olympische jachten en cruisers.
Gedurende de zomermaanden organiseren de jachtclubs verscheidene internationaal bekende wedstrijden.

Dankzij de gastvrijheid en de ideale omstandigheden is het Trentino deel van het Gardameer de perfecte plek voor heerlijke zeildagen en ontmoetingen met andere atleten, sporters en sportsters die het heerlijk vinden met elkaar over nieuwe technieken te praten en ervaringen uit te wisselen.
Ook voor toeschouwers is het een plezier om van de kant te genieten van het kleurrijke ballet dat mens en wind hier opvoeren.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS