Reisgids

Windsurf center


Dit gebied is de gouden driehoek voor alle surfers en zeilliefhebbers. We bevinden ons in het bovenste gebied van het Gardameer. Er zijn twee belangrijke winden, de morgenwind "Peler", en de middagwind "Ora". Deze winden zijn ideaal voor prachtig zeilplezier. Hier kunt u glijden, vliegen en springen zoals aan de zee van Hawaii, of zoals op de golven van Sardinië of Cote d'Azur. Hier zeilen elk weekend duizenden enthousiastelingen, afkomstig uit alle hoeken van Europa. Ontdek het windsurfcentrum aan het Gardameer.

Windsurf center aan het Gardameer
Windsurf center aan het Gardameer

De Veroneser kant van het Gardameer Als u de oostelijke kant van het meer neemt, is het ongeveer 5 kilometer naar Torbole sul Garda in de regio Veneto. We zijn nu in Malcesine, een beroemde toeristische trekpleister, waaronder ook veel surfers. Op de stranden bevinden zich ook veel surfscholen. Door de vlaggen en borden, zijn de surfscholen goed zichtbaar en vindbaar. Een beetje verder naar het zuiden, vindt u de ideale plek voor de morgenwind "Peler" als ook de middagwind "Ora". De Tal Val di Sogni is aan ander paradijs voor zeilliefhebbers. De wind hier is ideaal voor beginners.

Het Trentino deel van het Gardameer Een paar kilmeter verder naar het noorden, bevindt zich het hotel Pier, een van de meest bezochte ontmoetingsplaatsen voor surfers. Riva del Garda en Torbole Nago zijn de stadjes die in dit gebied, aan de Trentino oever liggen. Deze zijn het centrum voor kleine en grote zeilboten en sinds enkele jaren is de mountain-bike sport een milieuvriendelijk alternatief, wat goed is voor lichaam en geest. De surfstranden zijn allemaal duidelijk aangegeven en herkenbaar. Maar wees voorzichtig, want sommige stranden zijn enkel bestemd voor zwemmers. Hier in het noorden blaast de zachte bries van de wind "Ora" in het gezicht. De meest interessante plekken bevinden zich in de buurt van het hotel Du Lac in Riva del Garda, aan de monding van Sacraflusses in Arco en bij de kolonie Pavese in Torbole sul Garda. De ideale oplossing vindt bij de zeilclub (Circolo Vela), waar u toegang heeft tot een grote parkeerplaats, de school en het verhuur Conca d'Oro. Het is hier 365 dagen per jaar zeilweer. De massa zeilfans, die hier in het weekend zijn, overschrijden meer dan 10000 personen. In totaal worden er in het seizoen van april tot oktober een half miljoen overnachtingen geboekt.

Het Lombardische deel van het Gardameer Een van de belangrijkste plekken bevindt zich op Lombardische bodem, midden in het hart van het natuurpark Oberen Brescianer Gardameer. De surfers komen vroeg in de ochtend al aan. Zij parkeren voor het mooie citroenhuis, waar tot op de dag van vandaag nog het meest kostbare fruit wordt geoogst. Trek het wetsuit maar aan en ga op de golven van de noordenwind. De wind "Peler" heeft een dikte van 20 tot 30 knopen. De troggen zijn hier ideaal om te springen. Het is net zoals op de zee, het is de enige plek waar u kunt vliegen. We zijn aan de voorkant van de "Pra de la fam", de "hongerweide", dat zijn naam dankt aan het feit dat de vissers zich hier ooit terugtrokken voor een hapje nadat ze hun netten voor uren uit hadden geworpen. Milaan bevindt zich op 150 kilometer. De autobanen naar het Gardameer zijn Brescia en Desenzano del Garda. Wie uit de Brenner uit Duitsland of Oostenrijk komt, kan deze plek ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Riva del Garda bereiken. Volg dan de weg richting Salo, de mooie Gardasena en de zeeoeverstraat, die zich langs riffen en rotsen.

Windsurf center aan het Gardameer
Windsurf center aan het Gardameer

Surf – en zeilkampioenen beheren een groot deel van de zeilscholen, wat een garantie is voor professionele lessen. Andere beroemde persoonlijkheden hebben zich toegelegd op de ontwikkeling van surfplanken en zeilen. Bekende bedrijven en merken hebben hier hun Italiaanse en Europese stand langs de Gardameer oevers. Slechts een paar kilometer ten noorden van "Pra" in de gemeente Tignale, bereikt men de eindeloze lange tunnel Campione. Dit kleine dorp wordt momenteel gerenoveerd. De oude textielfabrieken, waar katoen verwerkt wordt, zal een dorp voor watersportliefhebbers worden. 7 kilometer verder naar het noorden, ligt Limone sul Garda. Limone sul Garda is een van de meest bekende toeristische centra in Noord-Europa. Surfscholen en verhuur voor surfplanken zijn hier in elke vorm te vinden. Ze zijn te vinden bij de stranden en bekende hotels. Wanneer u de hoofdstraat verder naar het noorden volgt, komt u in Capo Reamol. Hier is elke parkeerplaats bezet met auto's, campers en slaapwagens. Dit is de ideale plek voor de vrienden van de wind "Ora". In een mum van tijd zeilt u van de ene kant naar de andere, met een mooie grote zeilboot en beschikt over voldoende adem en spieren.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS