Reisgids

Mille Miglia Museum


Het Mille Miglia museum is sinds 10 november 2004 geopend voor publiek. Het museum van de legendarische race “Mille Miglia” is gelegen in het klooster van Saint Eufemia, een prachtig gebouw van historische en architectonische waarde. De goede locatie en de geschiedenis van het gebouw, maken het museum “Mille Miglia” nog specialer.

Mille Miglia Museum
Mille Miglia Museum
Het museum heeft betrekking op de bekende race “Mille Miglia”. Binnen het museum zijn de oldtimers te zien waarmee er geracet werd. Daarnaast laat het museum de Italiaanse cultuur en geschiedenis zien van diverse steden en regio’s tussen 1927 en 1957. Het pad van het museum leidt u door negen periodes (zeven hebben betrekking op de “Mille Miglia” race tussen 1927 en 1957, een op de race tussen 1958 en 1961 en een laat de hedendaagse “Mille Miglia” zien). Elk gedeelte is voorzien van informatie over de periodes en de race resultaten. Daarnaast zijn er originele video beelden te zien van de races.

Langs de route door het museum staan er verschillende particuliere collector oldtimers, die horen bij de betreffende periode van de “Mille Miglia” race. 

De route is te herkennen aan een rood pad, die u van de ingang tot de uitgang door het museum leidt. 

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Prijzen
Volwassenen: 7 euro 
65+: 5 euro 
Kinderen jonger dan 10 jaar: gratis 
Kinderen van 11 tot 16 jaar: 3 euro 
Aci kaarthouders: 5 euro 

Italiaanse en Engelse gids zijn beschikbaar op aanvraag 
Kijk voor meer informatie op: www.museomillemiglia.it


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS