Reisgids

Italiaans Leren

Het Gardameer is niet alleen een wonderschone omgeving die perfect is voor een rustgevende vakantie. Veel mensen reizen ok af naar grootste meer van Italië om de Italiaanse taal te leren of hun kennis van de Italiaanse taal te verdiepen.


Uitzicht over het Gardameer
Uitzicht over het Gardameer

De redenen voor een taalreis naar het Gardameer kunnen erg verschillend zijn. Er wonen veel mensen aan het Gardameer die oorspronkelijk uit het buitenland komen en in Noord-Italië in de toerisme sector werken. Het is daarbij belangrijk dat de werknemers goed met hun chefs, collega’s en Italiaanse gasten kunnen communiceren. Aan de andere kant beslissen veel taalcursus deelnemers vanwege carrière technische redenen om een Italiaanse taalcursus aan een taalschool te volgen. Italiaans is in de beroepswereld zeer gevraagd en daarom kan het erg zinvol zijn om een Italiaanse taalcursus te volgen. Daarnaast is het ook leuk om op vakantie met de lokale bevolking te kunnen kletsen en potentiele misverstanden zo te voorkomen. Ten slot is er ook nog de groep mensen die graag talen leren en in hun vrije tijd vocabulaire en grammatica oefenen.


Een Gardameer taalreis is de perfect optie voor mensen die, naast het leren van een andere taal, ook zeer geïnteresseerd zijn in de cultuur van het land. In de omgeving van het Gardameer bevinden zich vele leuke bezienswaardigheden en het meer ligt aan de grens van drie verschillende Italiaanse provincies/regio’s. Natuurlijk is het Gardameer ook een beroemde vakantiebestemmingen die elk jaar vele buitenlanders en italianen trekt.


Aan het Gardameer is er een breed aanbod aan accommodaties en verblijven. Hotels en vakantiewoningen worden elk jaar weer graag gereserveerd. Taalscholen hebben echter liever dat je blijft logeren bij een italiaans gastgezin. Op die manier kun je je italiaans dagelijks oefenen en verdiepen met het gezin. Een gesprek met het gezin bij de dagelijkse maaltijd brengt de nodige vlotheid in het spreken en het uitdrukkingsvermogen. Bovendien heeft de karakteristieke Italiaanse gastvrijheid van de gastgezinnen veel goede vriendschappen gevormd. Het komt vaak voor dat taalcursus deelnemers bij hun tweede taalreis weer voor hetzelfde gastgezin kiezen. Vele deelnemers komen ook graag weer terug voor een gezellige vakantie aan het Gardameer en om jaarlijks oude bekenden weer te zien.


Italiaanse taalreizen aan het Gardameer zijn er in vele vormen voor volwassenen en kinderen en tegen verschillende prijzen. Wij kunnen onder andere de volgende taalcursus aanbieders aanraden:


Bardolingue
Website: http://www.bardolingue.it/italiaans-leren-op-vakantie.htm


Scuola di Lingue sul Lago di Garda
Website:http://www.centrolinguebenaco.com/?lang=en


Acontatto scuola di lingue e formazione
Website:http://www.acontatto.com/en/Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS