Reisgids

Shopping aan het Gardameer

Op vakantie lekker een dagje winkelen is voor velen een must. Eindelijk is er tijd om overdag in alle rust te kunnen shoppen en vaak ook in hele andere winkels in vergelijking met het thuisfront. Hierdoor word het natuurlijk een stuk makkelijker om een outfit te vinden die thuis niet door iedereen gedragen wordt.


Om het shoppen makkelijker te maken, vooral op een dag dat het weer even niet meezit, zijn er verschillende winkelcentra in de omgeving van het Gardameer. Hier enkele van onze aanraders.

winkel aan het Gardameer
winkel aan het Gardameer

La Granda Mela Shoppingland Dit moderne winkelcentrum heeft drie verdiepingen en 120 winkels! Naast de vele winkels bevat het shopping centre in de buurt van het Gardameer ook een bioscoop met 8 zalen, bowlingbaan, biljard hal en een food court. La Grande Mela ligt net buiten Verona op circa 20km afstand van het zuiden van het Gardameer en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Daarmaast heeft dit winkelcentrum zeer liberale openingstijden wat vrij ongewoon is voor het vaak nog conservatieve Italie. Het winkelcentrum is 365 dagen in het jaar geopend dus ook op zondag! De winkels sluiten daarnaast doordeweeks om 21:00 en op zondag om 20:00. De 3e verdieping met de bioscoop, food court en bowling centrum is zelfs doordeweeks en op zondag tot 24:00 geopend en vrijdag en zaterdag tot 02:00. Wilt u lekker winkelen maar heeft u een kleine die u liever niet meeneemt bij het winkelen? La Grande Mela heeft een “Area Bimbi” in het Playcenter waar er op uw kleine gelet wordt en waar er genoeg te doen is om hem/haar met plezier bezig te houden.


Adres:
Statale 11
37060 Lugagnano (Verona)
Website:http://www.lagrandemela.it/


Il Leone Shopping Center Dit zeer modern shopping center opende in mei 2007 zijn deuren met circa 111 winkels, waaronder vele grote merken als Zara en H&M. Ook dit winkelcentrum heeft een foodcourt met maar liefst 13 restaurants/cafe’s, dus voor ieder wat wils. Het winkelcentrum ligt daarnaast maar 3km ten zuiden van het Gardameer. Naast de vele winkels biedt het winkelcentrum ook een kinderopvang met een kinderspeelplaats en gekwalificeerd personeel die goed op de kinderen let, indien u in alle rust wilt kunnen winkelen. Bovendien heeft dit winkelcentrum gratis Wifi, een kapper, kinderwagens, een kleermaker en een wasserette/stomerij. Ook dit winkelcentrum heeft zijn winkeltijden aangepast om de bezoekers van het Gardameer van dienst te kunnen zijn en is daarom 7 dagen per week geopend van 9:00 tot 22:00 uur.


Adres:
Via Mantova 36
25017 Lonato (Brescia)
Website:http://www.illeonedilonato.com


Complesso Commerciale Le Vele Dit prachtige kleinschaligere winkelcentrum met circa 30 stijlvolle winkels kenmerkt zich door het feit dat het er van binnen uitziet als een gezellige winkelstraat met bakstenen en planten maar tegelijkertijd toch overdekt is met een glazen plafond. Daarnaast vinden er elke maand binnen in het winkelcentrum gastronomische markten plaats waar men locale producten kan uitproberen en kopen. Ook dit winkelcentrum is elke dag open, inclusief zondag, en de winkels blijven open tot 20:00 uur. Voor de lunch biedt dit winkelcentrum verschillende opties waaronder klassiek goed italiaans eten of sushi bij het Japanse restuarant Sushiko. De restaurants zijn overigens tot later open, namelijk tot 24:00. Het winkelcentrum ligt overigens vrijwel aan het Gardameer, hij is namelijk gelegen aan de rand van Desenzano del Garda in het zuiden van het Gardameer.


Adres:
Via Marconi
Desenzano del Garda
25015 Desenzano del Garda (Brescia)
Website:http://www.levele.info/


Grand’Affi Shopping Center Het Grand’Affi Shopping Center si in tegenstelling tot de andere genoemde winkelcentra iets noordelijker gelegen. Het shopping center is gelegen aan de Oostkant van het Gardameer ter hoogte van Bardolino op circa 2,5 km afstand van het Gardameer. Het winkelcentrum beschikt tot circa 40 winkels maar daar zullen per november 2013 nog eens 43 winkels aan toegevoegd worden via een een uitbreiding. Het Grand’Affi Shopping Center beschikt daarnaast over gratis Wifi en er is een “ipermercato”, een zeer grote vorm van supermarkt met o.a. ook kleding, speelgoed en electronica.


Adres:
Localita Canove 1
37010 Affi (Verona)
Website:http://www.grandaffi.it/Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS