Reisgids

Sport

Op en rondom het Gardameer zijn er voor de sportieve vakantieganger ongelooflijk veel mogelijkheden om zijn of haar favoriete sport te bedrijven.


Sport aan het Gardameer
Sport aan het Gardameer
Voor alle soorten watersport is er gelegenheid te over. Zeilen, surfen, waterskiën, ja zelfs duiken is er mogelijk. Het is wel verstandig om zich op de hoogte te stellen van de regels die op het water gelden. Zwemmen kan men natuurlijk ook in het meer, maar prachtige brede zandstranden zal men er tevergeefs zoeken. De meeste hotels en campings hebben voor hun gasten grotere of kleinere zwembaden.

Op veel plaatsen kan men tennissen op de banen die bij hotels of campings horen, maar er zijn ook tennisparken waar men banen kan huren. Soms zijn er tennisleraren die klaar staan om u de eerste beginselen bij te brengen of uw niveau op te krikken.

Voor mountainbikers is het in bepaalde gebieden een paradijs: daar zijn routes uitgezet in diverse gradaties van moeilijkheid, van licht tot zwaar.Op een gewone Hollandse fiets komt u hier niet zo ver. Behalve in het zuiden waar de omgeving vlak is zijn er te veel hellingen.

Om paard te rijden kunt u in maneges terecht en op diverse plaatsen kunt u een paard huren.

Wandelen kan op alle manieren gedaan worden en voor de ervaren tochtenmakers zijn vele tochten uitgezet.Vooral op de Monte Baldo en in het natuurgebied bij Tignale en Tremosine. De wegen zijn goed bewegwijzerd en overal kunt u genieten van een schitterend uitzicht!

Berg- en rotsbeklimmen? Ga dan naar Arco en omgeving, daar kan een ieder zijn hart ophalen! Er zijn van oefenwanden tot de lastigste beklimmingen te vinden. Er zijn zelfs hele dagtochten uitgezet.

Tennisscholen aan het GardameerEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS