Reisgids

Fietsen en mountainbiken in de bergen van het Gardameer


Fietsen en mountainbiken in de bergen
Fietsen en mountainbiken in de bergen

Het milde klimaat van het Gardameer is wereldberoemd, omdat het zijn bezoekers onvergetelijke mooie dagen geeft. Vooral het noordelijk deel van het Gardameer is bijzonder dankzij de lokale winden, die hier het zogenaamde jet-effect creëren, ook wanneer de rest van het meer bewolkt is. Deze gunstige weersomstandigheden en het milde klimaat, trekt sporters uit heel Europa.

Het zorgt ervoor dat zij hier het hele jaar, ook gedurende de wintermaanden, hun lievelingssport kunnen uitoefenen; van klimmen tot mountainbiken over steile of vlakke wegen. En de dappere, kunnen hier ook in de winter plezier hebben met hun surfplank. Het is een waar paradijs voor iedereen, je kunt hier sporten of cultuur en geschiedenis ontdekken. De reis van het onbekende, de wens, om de horizon te verkennen en in de ongerepte natuur rond te dwalen, biedt bijzondere verassingen. Op de fiets de geschiedenis en tradities van het Gardameer ontdekken, zal een mooie ervaring worden.

Voor wie graag met een mountainbike over grind en bergroutes wilt fietsen, zijn er talloze boeken met gedetailleerde kaarten en beschrijvingen te koop. De keuze is enorm. U kunt de routes naar kastelen en forten verkennen die gebouwd werden boven de afgrond of op zoek gaan naar Renaissance paleizen door van het ene naar het andere dorp te fietsen, of de weg van de Eerste Wereldoorlog af fietsen, of de weg volgen die van het ene naar het andere strand zal leiden. Het aanbod is zeer divers en zeker de moeite waard. De bergen van het Gardameer zijn zeker de moeite waard om te ontdekken. Van Monte Baldo, welke een van de mooiste schilderachtige uitzichten van Europa biedt, tot naar Limone sul Garda aan de voeten van de mooie rotsen aan de westkant. De noordkant biedt sportmogelijkheden voor alle soorten en niveaus, van de beroemde MTB-race of Bike X-treme in de bergen van Limone tot ontspannende wandelingen. Wanneer men aan het de bergen van het Gardameer denkt, dan denkt met meteen aan mountainbiken.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS