Reisgids

De “Monte Baldo Kabelbaan” in Malcesine aan het Gardameer.

De Monte Baldo Kabelbaan in Malcesine aan het Gardameer.
Kunt u zich een betere manier voorstellen om van het schitterende Gardameer te genieten dan het uitzicht vanuit de kabelbaan van Malcesine?

Monte Baldo Kabelbaan in Malcesine
Monte Baldo Kabelbaan in Malcesine
Die heeft maar 10 minuten nodig om 1.700 meter te klimmen naar de top van de Monte Baldo die 1.800 meter hoog is. De laatste 100 meter kunt u wandelend, op een mountainbike of zelfs per paard afleggen.

De top van de Monte Baldo vormt een prachtig terras met een wijds uitzicht dat niet alleen het Gardameer omvat, maar ook de met sneeuw bedekte toppen van de Voor Alpen, de Po vlakte en de indrukwekkende Dolomiten.
Of het adembenemend mooie uitzicht alleen nog niet voldoende is voor een bezoek, zijn de hellingen van de Monte Baldo de ideale pistes voor skiën en snowboarden. In de hotels in Malcesine kunt u bij de Malcesine Ski Club lesuren bespreken om uw techniek en stijl te verbeteren! In de winter zijn de hellingen van de Monte Baldo altijd sneeuwzeker. Skiën met het uitzicht op het Gardameer is een onvergetelijke ervaring!

Maar ook in de zomer hebben de hellengen van de Monte Baldo liefhebbers van de natuur heel veel te bieden! Dankzij de invloed van het Gardameer zijn hier tal van verschillende planten te vinden, van Mediterrane struiken en planten tot alpine hellingen en scherpe rotsen en pieken met hun eigen begroeiing. Hierom staat de Monte Baldo bekend als de “Tuin van Europa”en de verbinding tussen de Alpen en de Middellandse Zee.

Er is nog iets dat de tocht met de kabelbaan van Malcesine werkelijk heel bijzonder maakt! In het tweede deel van de tocht draait de cabine heel langzaam 360 graden om zijn as, zodat iedere passagier het gehele panorama als in vogelvlucht kan bewonderen!
De kabelbaan van Malcesine werkt volgens een van de modernste systemen van d wereld. Het is modern en gebouwd om niet te storen in de natuurlijke omgeving. Hij heeft voldoende capaciteit om de grote stroom touristen die hier het hele jaar door komt, aan te kunnen.

Zomer

In de zomer is de kabelbaan open van 23 maart .
De lift vertrekt uit Malcesine vanaf 12.30 en verder om de 30 minuten.
Naar beneden kunt u om het uur vanaf 15.45

prijzen

Malcesine – Monte Baldo 
enkele reis: € 15,00 pp
retour: € 20,00 pp

Malcesine - San Michele
enkels rei: € 6,00 pp
retour: € 10,00 pp

San Michele - Monte Baldo
enkels rei: € 10,00 pp
retour: € 16,00 pp


Winter

In de winter is de kabelbaan open van 22 december  tot 2 maart 
De lift vertrekt uit Malcesine vanaf 12.30 en verder om de 30 minuten.
Naar beneden kunt u om het uur vanaf 15.45

prijzen

Malcesine – Monte Baldo enkele 
reis: € 12,00 pp
retour: € 18,00 pp


Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en dus ook zoveel verschillende prijzen, dat u er verstandig aan doet zo mogelijk eerst te informeren wat voor u de meest geschikte optie is!


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS