Reisgids

Santa Barbara kapel bij Riva


Als je 's avonds in Riva del Garda door de stad loopt zie je hoog in de bergen de verlichte kapel van Santa Barbara. Overdag is deze kapel op ruim 600 meter hoogte goed bereikbaar voor diegene die niet opzien tegen een stevige klim. Wanneer u het kerkje bereikt heeft, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Riva del Garda, Monte Brione, het lager gelegen Bastion en het noordelijk gedeelte van het Gardameer.

Santa Barbara kapel bij Riva
Santa Barbara kapel bij Riva
De wandeling
De wandeling begint bij de haven van Riva del Garda (bij de veerboten). Volg hierna de borden naar Bardolino en vervolgens de borden naar Santa Barbara. Het is ook mogelijk om te starten aan het begin van Gardesena Occidentale (de weg naar Limone). Links van de tunnel gaat een smal wandelpad (nr. 404) omhoog naar het Bastion. Dit stuk is goed te doen, over een verharde weg tussen de bomen loopt u in 15-20 minuten naar het Bastion. Ook hier kunt u genieten van een mooi uitzicht op Riva del Garda en het Gardameer. Vanaf het Bastion is het een stuk zwaarder om naar de kapel Santa Barbara te wandelen. Via smalle, rotsachtige paadjes gaat het omhoog tegen de steile wanden van de Monte Rochetta. Via dit pad met haardspeldbochten, loop je in ongeveer 45 minuten tot 1 uur naar Capanna Santa Barbara, een berghut met terras. Vanaf dit terras is het nog ongeveer 10 minuten klimmen tot de kapel Santa Barbara.

De kapel Santa Barbara
De Santa Barbara is een kleine en open kapel. Op de trappen en plateau’s kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over Riva del Garda en de omgeving, met de stad Arco en de Monte Brione. Wanneer u nog naar de top van de Monte Rochetta wilt, kunt u deze bereiken via twee lange ladders. De afdaling vanaf de kapel terug naar Riva del Garda duurt ongeveer 1 uur.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS