Reisgids

De berghut “D. Chiesa” op de Monte Baldo (2060m)


De berghut “Damiano Chiesa” biedt u niet alleen het allermooiste uitzicht over het schitterende Gardameer; hier kunt u ook overnachten en de inwendige mens sterken met een heerlijke maaltijd en een prima ontbijt. Prijs per persoon € 40,00, dranken niet inbegrepen. Bovendien kunt u dan al wandelend rustig genieten van de adembenemend schone natuur waar de Monte Baldo beroemd voor is.
Monte Baldo
Monte Baldo

Een korte geschiedenis van deze berghut

Op 6 juni 1892 werd de hut “Damiani Chiesa” feestelijk geopend. Maar al snel werd duidelijk dat uitbreiding noodzakelijk was. Al in 1896 werd met een vergroting begonnen die in 1897 klaar was. En verdere verbouwingen volgden, aanvankelijk zeer moeizaam omdat muildieren het enige middel van transport waren. In 1919 volgde een tweede feestelijk opening en in 1955 bereikte een Fiat 600 als eerste auto de berghut.

De leiding van de berghut berust sinds januari 2000 bij Danny Zampiccoli, een zeer beroemde berggids. In de jaren tussen 1983 en 1998 leidde hij diverse expedities die alle van de zwaarste klasse waren. We noemen hier de Alaska expeditie in 1991 en diverse bergbeklimmingen in Australië.  In 1992 opende hij in Patagonië de klimroutes “Il volo del Condor”, ”Cerro Catedral” en “Adrenalina verticale”. Zijn palmares worden met nog vele andere beklimmingen gesierd en in 1995 ontving hij de “Paolo Consiglio” voor de beste expeditie van dat jaar.

U kunt langs vele wegen de berghut bereiken. Zij zijn verschillend in tijdsduur en zwaarte zodat u zich het beste kunt laten inlichten over de diverse mogelijkheden in Nago, Mori of bij de panoramalift in Malcesine.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS