Giovanni Segantini - Tentoonstelling - Arco

De gallerie G. Segantini di Arco, genoemd naar de Divisionistische schilder Giovanni Segantini (Arco, 1858 - Schafberg, 1899), is gevestigd in het Palazzo dei Panni, gebouwd door Giovambattista d'Arco tegen het einde van de 17e eeuw.Giovanni Segantini - Tentoonstelling - Arco
Giovanni Segantini - Tentoonstelling - Arco
Gelegen aan de voet van het kasteel met uitzicht op de Sarca vallei, is het een van de twee tentoonstellingslocaties van het MAG Museo Alto Garda, samen met het Museo di Riva del Garda.

Vanaf het voorjaar van 2015 zullen een nieuwe lay-out en een tentoonstellings- en onderzoeksprogramma deel uitmaken van het project Segantini e Arco, uitgevoerd in samenwerking met het Mart Museum of Modern and Contemporary Art of Trento en Rovereto en samengesteld door Alessandra Tiddia.
Met het project Segantini en Arco willen MAG en Mart bijdragen aan de versterking van de stad Arco als plaats voor Segantini door middel van tentoonstellingen en onderzoeksactiviteiten, met als doel de stad Giovanni Segantini's geboorteplaats te positioneren in het centrum van een internationaal circuit met musea en openbare instellingen over de hele wereld die werken van de kunstenaar bezitten.

In de kamers van de Galleria Civica G. Segantini, de tentoonstelling bestaat uit een traditioneel tentoonstellingsgedeelte met schilderijen, grafische werken en historische documenten over de kunstenaar, en een interactief gedeelte.
De tentoonstelling opent met de Segantini Map, een interactief station dat u in staat stelt om alle openbare collecties in de wereld die werken van Segantini bezitten te raadplegen, door de sites van deze musea te navigeren en de meesterwerken van de kunstenaar op volledig scherm te bekijken.
Segantini Doc zijn werkplekken die gebruik maken van multitouch technologie om tools en materialen aan te bieden die Segantini's artistieke carrière helpen te reconstrueren door deze te kaderen in de hedendaagse culturele context van de kunstenaar.
In de ruimtes van de Galleria Civica G. Elk jaar maakt Segantini een tijdelijke tentoonstelling over de thema's van Segantini en er wordt een zaal ingericht waar de museumversie van de film "Segantini, ritorno alla natura" van Francesco Fei, Federica Masin en Roberta Bonazza, met Filippo Timi, wordt getoond.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS