Terug in Arco, van 12 april tot 5 mei 2019, vindt de paasmuzikale Arcense 2019 plaats, een belangrijk evenement gewijd aan klassi" />

Pasqua Musicale Arcense - concerttournee - Arco

Terug in Arco, van 12 april tot 5 mei 2019, vindt de paasmuzikale Arcense 2019 plaats, een belangrijk evenement gewijd aan klassieke muziek, zowel heilige als profane, die dit jaar zijn 46ste editie bereikt. 

Pasqua Musicale Arcense - concerttournee - Arco
Pasqua Musicale Arcense - concerttournee - Arco
Veel van de voorstellingen op het programma die de deelname van grote orkesten en internationale dirigenten zien, gehost in de meest prestigieuze gebouwen van Arco, zoals de Collegiale en Evangelische Kerken van de Heilige Drie-eenheid, de balzaal van het Gemeentelijk Casino, het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Genade, de kerk van Onze Lieve Vrouw van Smarten in Bolognano en, nieuw dit jaar, het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Laghel. De toegang is gratis.

Pasqua Musicale Arcense: de historie

Pasqua Musicale Arcense was een idee van Monseigneur Flaim en dominee Franz Otto Zanfrini, die samen met Fausto Gobbi en Pietro Forcinella 46 jaar geleden dacht aan een concertagenda voor de paasperiode. De oprichter van het orkest van Pasqua Musicale Arcense was de beroemde Duitse musicus Peter Braschkat, die zeer dicht bij de stad Arco musici van internationaal niveau noemde. In de loop der jaren zijn er naast de musici van Peter Braschkat nog andere lokale middelen bijgekomen, waaronder de muziek van de stad Arco Camerata, het ensemble Niccolò d'Arco en de Scuola Musicale Alto Garda.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS