Notte di Fiaba - Riva del Garda

Bij het Notte di Fiaba is er voor jong en oud veel te zien en te beleven. Van shows, circus workshops, lekker eten en drinken tot en met theater en concerten. 

Notte di Fiaba - Riva del Garda
Notte di Fiaba - Riva del Garda
In het laatste weekend van Augustus  staat in het dromerige Riva del Garda, dat gelegen is aan het noordelijke puntje van het Gardameer, alles in het teken van sprookjes, verhalen en legendes. Er wordt dan het zogenaamde “Notte di Fiarba” oftwel, “Sprookjesnacht” gevierd, die ieder jaar in een ander motto staat. 
Dit gebeuren heeft zijn oorsprong in de 20e eeuw. Toen kwamen de mensen samen om op deze dag gezamenlijk muziek te vieren en te spelen. Tijdens de eerste en tweede wereldoorlog werd het feest stopgezet, maar dan weer hervat om steeds spectaculairder te worden.  

De organisatoren transformeren de plaats in een authentiek, sprookjesachtig tafereel, waarbij het gekozen thema als inspiratie dient (in 2011 was dat bijvoorbeeld Assepoester). Het sprookje wordt op grote fantasievolle podia die verspreid zijn door Riva, opgevoerd. Bovendien zijn er themafeesten, concerten, workshops, lezingen, kindertheater, tentoonstellingen en acrobaten- en circusshows. Bovendien kan men verschillende soorten gerechten en drankjes proberen. De steegjes van het stadje worden met bonte sprookjesbeelden versier en de volwassen begeleiden de kinderen verkleed als sprookjesfiguren door dit indrukwekkende en bijzondere weekend. 

Tijdens de sprookjesnacht wordt ook een belangrijke historische gebeurtenis herdacht uit 1943. Er was in die tijd een oorlog bezig tussen Milaan en Venetië. Venetië liet een vloot over de rivier Adige voeren tot en met het Gardameer om de tegenpartij te verrassen. Dit eindigde in de slag van het Gardameer. In de "Notte di Fiaba" wordt deze gebeurtenis nagespeeld met een strijd tussen de verschillende stadsdelen, die elkaar in verschillende wedstrijden bestrijden. Het winnende team begeeft zich dan in kostuum naar de haven. 

Op zaterdag om 22 uur bereikt de dag zijn hoogtepunt met een spetterende vuurwerkshow van 40 minuten in de baar van Riva del Garda. 
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS