Kunstbeurs ArtVerona - Verona

ArtVerona viert 15 jaar van continue groei van 11 tot 13 oktober 2019, wat heeft geleid tot het verwerven van een belangrijke rol in de wereld van vandaag en in het Europese tentoonstellingssysteem. 

Kunstbeurs ArtVerona - Verona
Kunstbeurs ArtVerona - Verona
De formule van ArtVerona is die van een intiem en gecultiveerd evenement dat zijn aantrekkelijkheid baseert op de kwaliteit van het voorstel, op zijn relationele roeping en op de territoriale context, die zijn toekomst vormgeeft dankzij de voortdurende aandacht en betrokkenheid van de meest ontwikkelde realiteiten als basis voor zijn groei. Onder leiding van Adriana Polveroni, artistiek directeur voor drie jaar, consolideert ArtVerona haar positie in de geest van continuïteit en innovatie.

140 galeries zijn geselecteerd om de specificiteit van de twee paviljoens beter te definiëren: één met een duidelijke tendens naar de context van naoorlogse gehistoriseerde kunstenaars, de andere naar hedendaagse kunstenaars van de jongere generatie.

Er zijn twee hoofdgebieden waar het mogelijk zal zijn om te exposeren: het hoofdgedeelte, waarin de meesters, de kunstenaars van middelbare leeftijd en enkele jonge voorstellen zijn ondergebracht, in een voortdurende dialoog tussen moderniteit en het heden. En het onderzoeks- en experimenteergebied, een groot onderzoeksgebied dat bestaat uit: de ruwe zone, 8 ruimtes voor tentoonstellingen van jonge opkomende kunstenaars; Scouting, 16 onderzoeksruimtes voor meer gestructureerde projectvoorstellen met maximaal 3 kunstenaars, Grand Tour, 6 ruimtes voor buitenlandse galeries in Italië of met Italiaanse kunstenaars of Italiaanse galeries in het buitenland; Focus on, een collectief van jonge galeries uit een gastland, en tenslotte i10 - Independent Spaces, een formaat voor 14 openbare ruimtes.

Het uitgebreide programma van acquisities, wedstrijden en prijzen ter ondersteuning van de verschillende spelers in het netwerk is vernieuwd. Sterke punten zijn niveau 0, de mogelijkheid om de kunstenaar en de galerie die hem vertegenwoordigt in contact te brengen met een Italiaans museum (14 mensen die zich in 2018 hebben aangesloten), met een toenemend engagement voor de verbetering en zichtbaarheid van de geselecteerde kunstenaar.

Om een groeiend aantal verzamelaars (meer dan 500 die in 2018 gastvrij waren) tevreden te stellen, heeft ArtVerona zich ten doel gesteld om een nog aantrekkelijker VIP-programma op te zetten, door evenementen en mogelijkheden te promoten om de schoonheid van Verona te ervaren en te ontdekken, met een belangrijk evenement dat de 15e verjaardag van de beurs viert.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS