Fieracavalli Verona - Paardenbeurs in Verona - Verona

Verona en paarden - een culturele, historische en economische identiteit met een zeer oude oorsprong. Het zou moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om deze stad voor te stellen zonder haar paarden, het symbool van haar essentie en internationaliteit.

Fieracavalli Verona - Paardenbeurs in Verona - Verona
Fieracavalli Verona - Paardenbeurs in Verona - Verona
Verona is altijd een mijlpaal geweest in de paardenfokkerij en de verkoop van aanverwante producten. Het eerste belangrijke historische moment in dit deel van Italië kwam in 1772, toen Bibbiena de bouw van de eerste kermis voor paarden, muildieren, ezels, ezels en muildieren ontwierp en begeleidde. Al meer dan 100 jaar worden er rijwedstrijden georganiseerd op een markt voor de beste paarden tot het beslissende moment in 1898. Dit jaar markeerde het begin van de moderne geschiedenis van de Verona Fair: de eerste editie van de Horse and Agriculture Fair. Uitgaande van een eenvoudige paardenmarkt heeft het evenement zich in de loop der jaren exponentieel ontwikkeld. In 1950 kreeg het de status van internationale vakbeurs en werd het het belangrijkste evenement in de wereld van het paardensportpanorama. In ieder geval staat Verona door zijn geografische ligging in het centrum van de handelsroutes die de belangrijkste Europese markten met elkaar verbinden en is het tot op de dag van vandaag nog steeds een knooppunt voor goederen- en personenafhandeling.

Dit belangrijke jaarlijkse evenement heeft een grote impact gehad op de regio en heeft de ontwikkeling van talrijke kleine en middelgrote productiebedrijven gestimuleerd die oorspronkelijk zijn opgericht om de paardenwereld en de vele activiteiten daarvan te ondersteunen. Het evenement heeft altijd het fundamentele vermogen gehad om de edele en oude tradities van paarden in leven te houden, vooral sinds de naoorlogse periode, toen de opmerkelijke economische en agrarische groei ertoe leidde dat paarden hun belang in het menselijk leven verloren. Fieracavalli is vandaag de dag een "katalysator van interesse", niet alleen voor liefhebbers, maar vooral voor duizenden, vooral jonge mensen die zich door middel van paarden identificeren op een nieuwe manier van leven die sport, muziek, design, kunst, solidariteit, geschiedenis, ontspanning, toerisme en avontuur combineert. 
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS