Reisgids

Waar let je op bij het boeken van een vakantiewoning?

Wanneer je van plan bent om een vakantiewoning aan het Gardameer te boeken komende zomervakantie, dan zul je altijd rekening moeten houden met een aantal zaken. Zeker in de voorbereiding is het belangrijk om na te gaan of bepaalde zaken in de vakantiewoning aanwezig zijn, of dat je deze juist zelf mee moet nemen. Hier volgen een aantal tips die je als een soort checklist kunt gebruiken tijdens het boeken van een vakantiewoning.

vakantiehuis aan het Gardameer
vakantiehuis aan het Gardameer

Bedlinnen, handdoeken en een wasmachine


Niet elke vakantiewoning aan het Gardameer heeft standaard bedlinnen en handdoeken in de vakantiewoning. Wanneer je een vakantiewoning boekt, moet je daar altijd goed naar kijken. Vaak staat het op een website al aangegeven. En mocht het niet aangegeven worden, dan kun je dit het beste navragen bij de reisorganisatie waar je de vakantiewoning boekt. Zorg wel dat je zelf ook altijd iets extra's mee neemt. Dit is niet noodzakelijk wanneer er ook een wasmachine in de vakantiewoning aanwezig is.

Bestek, servies en pannen

In de meeste vakantiewoningen aan het Gardameer is er wel servies en bestek aanwezig in de woningen. Dat is echter niet altijd het geval. Wanneer je geen zin hebt om zelf veel af te wassen, dan kun je natuurlijk ook plastic servies mee nemen. Dat scheelt je een hoop opruimwerk en is daarnaast erg makkelijk. Let er op dat er ook voldoende pannen aanwezig zijn in de vakantiewoning, zeker wanneer je graag elke dag wilt koken.

De tuin van de vakantiewoning

Een vakantiewoning aan het Gardameer betekent natuurlijk volop genieten van de natuur. Daarom is het verstandig om tijdens het boeken van de vakantiewoning na te gaan, of er voldoende tuinstoelen aanwezig zijn. Anders zul je zelf ook wat klap- of tuinstoelen mee moeten nemen. Wanneer je kleine kinderen hebt, is het ook goed om te controleren of de tuin afgesloten kan worden met een hek, zodat je kinderen niet zomaar weg kunnen lopen.

Huisdieren en een televisie

Het is niet in elke vakantiewoning aan het Gardameer toegestaan om huisdieren te houden. Wanneer je je huisdier mee wilt nemen op vakantiewoning, zul je daar bij het boeken van de vakantiewoning rekening mee moeten houden. Wanneer je van televisie kijken houdt, is het aan te raden om een check te doen voor een televisie in de vakantiewoning. Anders moet je namelijk zelf een portable televisie meenemen.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS