Reisgids

Tortellini festival "Festa del nodo d'amore"


Tortellini festival "Festa del nodo d'amore" in Valeggio sul Mincio 

Tortellini festival \\\\\\"Festa del nodo d
Tortellini festival \\\\\\"Festa del nodo d'amore\\\\\\" in Valeggio sul Mincio

• De Viscontibrug wordt een open lucht restaurant 
• 600.000 handgemaakte tortellini’s 
• Bediening in historische kostuums 
• Vindt plaats op 16 juni 2015 

"Festa del nodo d'amore" is een indrukwekkend spektakel, dat plaatsvindt op 16 juni 2015 op de Viscontibrug in Valeggio sul Mincio. Ter eren van een lokale pasta specialiteit, worden twee 600 meter lange tafels op de brug geplaats, waar ongeveer 4000 gasten plaats aan kunnen nemen. Sinds 1993 wordt dit feest gevierd op elke derde dinsdag in juni.

Na een aperitief en antipasta, wordt het hoogtepunt van het feest geserveerd door 300 obers, namelijk de hand gevulde tortellini. Deze tortellini is het culinaire kenmerk van Valeggio. Tijdens het hoofdgerecht worden lokale specialiteiten geserveerd, zoals forel of varkensvlees met diverse bijgerechten. En ter afsluiting volgt er natuurlijk nog een heerlijk dessert. Iedereen mag eten zoveel hij/zij wilt. 

In de dagen voorafgaand aan dit feest, bereiden 100 koks de 600.000 tortellini’s voor. Hiervoor zijn 500 kilogram Grana Padano kaas, 10.000 eieren en 8 zakken meel nodig. 

Belangrijke info
Deelname is alleen mogelijk door vooraf aan te melden. De kaarten kosten 70 euro per persoon. Vanwege de populariteit van het feest, zijn de kaarten altijd snel uitverkocht. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf februari bij de deelnemende restaurants van Associazione Ristoratori Valeggio en bij de VVV in Valeggio Sul Mincio, die via + 39-045-7951880 of tourist@valeggio.com bereikt kunnen worden. 
Bij regen is het mogelijk dat het feest op de brug afgelast wordt en verplaats wordt naar de deelnemende restaurants. De tickets worden niet terugbetaald.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS