Reisgids

Straatspeelfestival Tocati


Straatspeelfestival Tocati in Verona
Straatspeelfestival Tocati in Verona

17-20 september 2015

Straatspelen, theater, dans en muziek

Op de straten en pleinen van de oude stad Verona

Milieuvriendelijk en gratis

Voor de 13de keer vindt in Verona het internationale straatfestival plaats, beter bekent als "Tocati" wat in Veronees dialect "jouw beurt" betekent. Ongeveer 300000 bezoekers komen jaarlijks naar het festival, waaronder ook veel toeristen. "Het spel staat centraal bij dit festival, en zorgt voor een ontmoetingsplek voor velen", zegt Giuseppe Giacon, Vicevoorzitter van de Associazone Giochi Antichi uit Verona, die het festival samen met de gemeente Verona organiseert.

Leuke evenementen, culinaire lekkernijen

Elk jaar neemt er een gastland deel aan het festival, om spellen, dansen en tradities te laten zien. Daarnaast zijn er meer leuke dingen te doen, en natuurlijk de traditionele Italiaanse spellen. De binnenstad is tijdens het festival niet toegankelijk voor auto's, wat ervoor zorgt dat de binnenstad een groot speelveld wordt. Ook wordt er zoals altijd weer goed gezorgd voor het welzijn van de bezoeker.

Programma en kaart

Het gedetailleerde programma met alle evenementen en locaties, kunt u in de app vinden die u kunt downloaden. Hier zal ook belangrijke informatie over het festival geplaatst worden.

Vervoer en parkeren

Informatie over de route, vervoer en parkeren kunt u vinden op de website www.tocati.itEr is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS