Reisgids

Italiaanse Postzegels

Je bent heerlijk met vakantie aan het Gardameer en je hebt het er reuze naar je zin. Je geniet van de zon en het water en doet waar je zin in hebt. Je bezoekt leuke stadjes, slentert over gezellige markten, maakt een prachtige tocht door de bergen of naar de beroemde steden die je met een dagtocht kunt bereiken. Natuurlijk maak je foto’s en misschien hanteer je wel de video.

Italiaanse Postzegels
Italiaanse Postzegels
En dan denk je opeens aan het “thuisfront”! Goed je hebt een keer opgebeld, maar met een mobieltje is dat best een dure aangelegenheid…
En dan zijn daar weer die oude bekende ansichtkaarten die je werkelijk overal kunt kopen! Het blijft toch altijd een heel leuke manier om de mensen thuis te laten zien waar jij zo van geniet.

In Nederland is het vrij normaal dat er in de winkel waar de kaarten verkocht worden ook postzegels te koop zijn. Maar in Italië is dat anders geregeld! Misschien zijn ze in een enkel hotel wel zo aardig om je wat zegels te verkopen, maar volgens de Italiaanse wet zijn postzegels uitsluitend te koop bij Postkantoren. Die zijn geopend op maandag  t/m vrijdag van 8.15 tot 13.30 uur en op zaterdag tot 12.00 uur! N.B. Dus nooit in de middag. Verder zijn ze te koop in tabakswinkels (tabacchi), net zoals in Frankrijk bij de Bar Tabac.

Overigens is het woord voor postzegels in het Italiaans “francobolli”.

Veel succes met de boodschappen en stuur eens een kaartje naar je bekenden! Schrijven is niet altijd de allerleukste bezigheid, maar ontvangen...


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS