Reisgids

La Cinquemiglia del Ghiottone


La Cinquemiglia del Ghiottone
La Cinquemiglia del Ghiottone
Letterlijk vertaald betekent dit "de 5000 van de lekkerbek". Hiermee wordt de gezellige en ontspannen wandeling van 5 mijlen (dus ongeveer 8 km) bedoeld die heel veel wandelaars die dag maken in Tremosine. Tremosine wordt gevormd door 18 dorpen die op één na allemaal liggen op de hoogvlakte van het Nationale Park "Alto Garda Bresciano".

Tussen een aantal van die dorpjes is een parcours uitgezet waar men op heel veel plekken kan uitrusten en genieten van allerlei regionaal lekkers. De rondwandeling voert door heerlijk geurende dennenbossen en langs prachtig groene weiden. En overal kan men genieten van de onberoerde natuur en het schtterende uitzicht op het Gardameer. De bergen in de rug en het meer aan de voeten!

Op de fraai versierde pleintjes staan kraampjes waar van allerlei regionale specialiteiten geproeft kan worden. Kortom een feestelijke dag waar "eten en bewegen" vanzelf op natuurlijke wijze samen gaan. Deze combinatie zal vooral diegenen aanspreken die bij een Italiaans diner al na de eerste gang de moed tot verder eten opgeven. Deze rondwandeling stelt u in staat van alles wat de pot schaft te genieten!


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS