Reisgids

Hotels aan het Gardameer

Rond het Gardameer zijn letterlijk honderden hotels te vinden. Deze zijn via een reisbureau te boeken, maar vaak ook rechtstreeks. Het aanbod is bovendien breed, van budgethotels tot luxe hotels. Vaak is het mogelijk om voor logies, half pension, vol pension en all-inclusive te kiezen.

Karakter

Het Gardameer kent veel hotels in traditioneel Italiaanse bouwstijl. Vaak zijn dit kleinschalige familiehotels. Deze hotels kenmerken zich vaak door een goede service en verassend lekker eten. Vanwege de kleinschaligheid, is er al snel persoonlijk contact met het personeel. Er zijn ook grotere hotels, die in sommige gevallen een all-inclusive formule kennen. Deze Hotels missen het echte Italiaanse karakter, maar bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 

Boeken en taal

Het boeken van de hotels kan online of bij een reisbureau. Indien u telefonisch wenst te boeken, houdt u er rekening mee dat er niet in elk hotel Engels wordt gesproken. Aan de noordelijke kant wordt veel Duits gesproken, als u een hotel aan de Noordkant boekt, kunt u hiermee vaak uit de voeten. Aan de zuidelijke helft wordt met name Italiaans gesproken.

Het Gardameer is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming. Vaak zijn de hotels in het hoogseizoen al snel volgeboekt. Als u in het hoogseizoen een Hotel aan het Gardameer wilt, is het raadzaam om op tijd te boeken.

Reviews

De voordeel van het internet is dat gasten hun ervaringen op het internet delen. Omdat het Gardameer een populaire vakantiebestemming is, zijn er van bijna elk hotel meerdere gebruikerservaringen. Gebruik deze om negatieve verassingen voor te zijn.

Etiquette en fooien

Net als bij restaurants, is het in Italië gebruik om tevredenheid te uiten bij hotels. Rond bij tevredenheid de rekening naar boven af en geeft enkele euro’s fooi. Bij een langer verblijf, of een bijzonder aangenaam verblijf, kunt u dit bedrag verhogen. Italiaans hotelpersoneel heeft geen hoog basisinkomen en fooien worden zeker gewaardeerd.

Indien uw hotel aan een weg gelegen is, kunt u het best vooraf vragen om een rustige kamer. Het doorgeven van klachten is geen probleem, mits u dit vriendelijk doet. Vertel dat u het hotel erg aangenaam vind, maar de kamer niet goed schoon is. Italianen zijn temperamentvol en gevoelig voor kritiek.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS