Reisgids

Het juiste hotel vinden

Uiteraard wens je een zo comfortabel mogelijk verblijf, in een hotel dat voldoet aan jouw specifieke behoeften. Voor je begint met zoeken is het dus aan te raden om een checklijstje te maken met de voorwaarden waaraan het te boeken hotel in ieder geval moet voldoen, aan de hand waarvan je dan punt voor punt de gevonden hotels kunt toetsen.

hotel aan het Gardameer
hotel aan het Gardameer

Hoe begin je

Om de kluts niet helemaal kwijt te raken op de diverse hotel zoeksites zul je een eerste filter moeten toepassen. Deze eerste filter is voor de meeste mensen de prijs. Meestal moet je ook direct een (desnoods fictieve) aankomst- en vertrekdatum invoeren, het gewenste aantal kamers en of er kinderen bij zijn. Eenmaal in het prijsoverzicht kun je in ieder geval op de onderstaande zaken letten. En vergeet niet naar de referenties te kijken van reizigers die je voor zijn gegaan!

Locatie-locatie-locatie

Wat wil je zien, doen, beleven? Wil je vanuit je kamer uitzicht op het meer of zoek je een soort van gulden middenweg: bijvoorbeeld ten westen van het Gardameer, halverwege de aan de voet van de Alpen gelegen stad Brescia, of juist ten oosten; dichter bij het tot de verbeelding sprekende, historische Verona?

Geplande daginvulling

Dit punt is nauw verwant met de locatie. Voor wandelingen in de natuur is dit natuurlijk in het geheel een prachtige regio, maar misschien een idee om zo dicht mogelijk bij het regionale park Alto Garda Bresciano te gaan zitten? Zitten er golfers in het gezelschap, dan ligt een hotel bij een van de vele golfbanen die de regio rijk is natuurlijk voor de hand. Museumtrippen kan in deze regio ook volop. Of wil je met het hele gezin een van de pretparken bezoeken, bijvoorbeeld het Sealife Aquarium in Castelnuovo del Garda of Movieland Park Studios in Lazise? En waar ga je zitten voor de beste culinaire ervaring van het Gardameer?

Persoonlijke wensen en omstandigheden

Heel belangrijk! Nemen we de hond mee? Moeten de kinderen (in het hotel) bezig gehouden worden terwijl mama het er lekker van neemt in de sauna? Is het hotel rolstoelvriendelijk? Heeft het een restaurant, bar, room service?

Huiswerk

Kortom, voor het kiezen van de ultieme uitvalsbasis voor een optimale invulling van je vakantie, zul je eerst een klein stukje (leuk!) huiswerk moeten doen om dat checklijstje op te kunnen stellen. Dan zou het vinden van het optimale vakantieoord je geen enkele moeite meer moeten kosten!


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS