Reisgids

Festival Shakespeariano - Estate Teatrale Veronese

Shakespeariano een zomerfestival met toneelstukken van Shakespeare waar u van kunt genieten in het landgoed Teatrale Veronese. Want er zijn natuurlijk geen beter plekken om van het Shakespeare festival dan de stad Romeo en Julia; Verona!

Waar zouden de toneelstukken van Shakespeare nog beter opgevoerd kunnen worden dan in Verona, de stad van Romeo en Julia? Al sinds 1948 worden 's zomers in de oude binnenstad schitterende voorstellingen gegeven van zijn beroemde stukken. Daarvoor zijn twee verschillende  locaties uitgekozen.
Teatro Romano. Dit is het oude romeinse amfitheater dat aan de oever van de Etsch ligt. Dit theater werd pas in 1851 ontdekt en gerestaureerd. Sinds 1948 worden hier jaarlijks Shakespeare's  toneelstukken opgevoerd.
Corte Mercato Vecchio. Tussen het "balkon van Julia" en het woonhuis van Romeo ligt deze binnenhof. Dit pleintje was beslist de beste plaats voor Romeo om zijn geliefde Julia te onmoeten, dus waar zou Shakespeare's "Romeo en Julia" beter tot zijn recht komen dan juist hier? 
De Mercato Vecchio is vrij klein, dus het aantal zitplaatsen is beperkt. Het is zeker raadzaam om ruim voor de aanvang van de voorstelling ( minstens 45 minuten!) aanwezig te zijn. Beter nog is het om al eerder plaatsen te reserveren!Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS