Reisgids

International Lake Garda Marathon

De Lake Garda Marathon vindt in 2015 plaats op 11 oktober. Een ontzettende mooie marathon langs de kust van het Gardameer. Onder anderen de dorpen, Limone, Riva, Arco, Torbole en Malcesine worden aangedaan.

Landschappelijk gezien hoort het Lake Garda Marathon tot een van de mooiste marathon evenementen van Europa. De Lake Garda Marathon vindt jaarlijks in oktober plaats en voert de sporters van Limone sul Garda ruim 42 kilometer langs noordelijke langs het meer over Orte Riva del Garda, Arco en Nago Torbole sul Garda naar Malcesine.
International Lake Garda Marathon
International Lake Garda Marathon
Tijdens de run kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het meer, aangezien het grootste deel van de marathon langs het meer voert. Daarom is dit ook de uitgelezen aangelegenheid om sport en natuur met elkaar te verbinden. Het Lake Garda Marathon werd in 2007 voor het eerste georganiseerd met 2000 hardlopers. Sindsdien is het evenement steeds populairder geworden en heeft bovendien al veel onderscheidingen gewonnen. Het evenement wordt georganiseerd door het amateursportverband Lake Garda Marathon, het Atletiekverband van de provincie Trento en het nationale Fidal-verband. Deelnemen kan iedereen die boven de 18 is. 

Italiaanse sporters moeten aantonen dat ze lid zijn van een nationaal erkende sportvereniging. Inbegrepen in het toegangskaartje is een vaart met de veerboot naar het startpunt. Naast de marathon zijn er nog twee andere runs. De Lake Garda Run van 15 km en sinds 2012 de run van 30 km. Of u nu als deelnemer of als toeschouwer aanwezig bent, het prachtige uitzicht zal een blijvende indruk achterlaten die u niet snel vergeten kunt.


Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS