Tremalzo Bike Scott - Tremalzo Bike Race - Tremosine

TREMALZO BIKE RACE is de echte kans om uzelf op de proef te stellen bij de beklimming en afdaling van de Tremalzo Pass, een van de meest begeerde bestemmingen van MTB-liefhebbers uit de helft van Europa. 

Tremalzo Bike Scott - Tremalzo Bike Race - Tremosine
Tremalzo Bike Scott - Tremalzo Bike Race - Tremosine
De bergen aan de ene kant en het Gardameer aan de andere kant zijn het decor voor een uniek gebied om te ontdekken: Tremosine sul Garda.TREMALZO BIKE RACE is de echte kans om uzelf op de proef te stellen bij de beklimming en afdaling van de Tremalzo Pass, een van de meest begeerde bestemmingen van MTB-liefhebbers uit de helft van Europa. De bergen aan de ene kant en het Gardameer aan de andere kant zijn het decor voor een uniek gebied om te ontdekken: Tremosine sul Garda.

51km met een hoogteverschil van 2300mt dat zelfs als op sommige plaatsen paden en onverharde wegen die de geschiedenis van het mountainbiken in de jaren '90 hebben geschreven nu worden voorgesteld en aangepakt in de tegenovergestelde richting, waardoor een totaal andere visie dan in het verleden, een nieuw gezichtspunt dat alleen maar de juiste dosis van boeiende nieuwsgierigheid die alleen maar zal stimuleren het verlangen naar avontuur en uitdaging die alle mountainbikers verenigt. Maar hoe zal deze route er uitzien, hoe zullen de motorrijders aan de startlijn kunnen verwachten en hoeveel emoties zullen ze bereid moeten zijn om in de eerste persoon te leven?
Het hoogteprofiel, ogenschijnlijk eenvoudig en verstoken van de traditionele zenuwbanen, kan misleidend zijn en misschien leiden tot een onderschatting van wat de ware aard van het ras en de kenmerken van het gebied waarin het waait. 
51 km algemeen gekenmerkt door 28 km klimmen, 22,2 km afdaling en slechts 800 meter vlakte lijkt misschien volledig irrelevant nummers, maar misschien de hellingen die bergopwaarts bijna 35% bereiken en bergafwaarts raken 40% kan misschien beginnen te geven een meer serieuze en volledige idee van wat de Tremalzo Bike Scott verbergt.
Als je het verhaal van het circuit moet vertellen, kun je het gemakkelijker in vier gebieden indelen.

Het eerste stuk is het stuk dat vanaf de route die door het gehucht Vesio Tremosine zal worden gegeven, de fietsers direct naar de heuvel van Pso, 1800mt, Tremalzo met een goede 18 km aan beklimming. De eerste 9 km zijn de meest uitdagende, maar de volgende 2 km bieden de mogelijkheid om even bij te komen van een lichte afdaling, door prachtige tunnels uitgehouwen in de rotsen, tot 1200mt hoogte van Pso. Opmerking. Vanaf hier zijn er ongeveer 7 km te beklimmen om Pso te bereiken. Tremalzo, de minst uitdagende met betrekking tot de hellingen die ook sommige delen van de wapenstilstand, maar zeker de meest spectaculaire, gekenmerkt door een eindeloze reeks van rendementen die herinnert aan de mythische klim van de Stelvio. Er zijn 32 haarspeldbochten, natuurlijke terrassen met uitzicht op het Gardameer, afgewisseld met donkere tunnels uit de Eerste Wereldoorlog. In deze eerste beklimming is het uiterst belangrijk om de krachten te beheersen, niet alles te geven, want wie meer energie bespaart, kan een groot verschil maken op de tweede beklimming.

Na de lange eerste beklimming is hier het tweede stuk, gekenmerkt door de eerste echte afdaling die in ongeveer 16 km de fietsers terugbrengt naar Tremosine. Ter gelegenheid van het einde van de inspanningen en het begin van de snelle afdaling zal de kruising van de historische tunnel van Tremalzo gebouwd in 1915 door het leger van het Koninkrijk Italië om het Oostenrijks-Hongaarse Rijk tegen te gaan, een belangrijke kruising van de grens en een werk dat nog steeds een van de steunpunten die u toelaat om het grondgebied van de Alpen van het Gardameer te overschrijden. Het eerste deel van de afdaling wordt gekenmerkt door passages door de weiden en weiden van Tremalzo tot u na 8 km de spectaculaire "Pisù Falls" bereikt. Hier wordt de afdaling onderbroken op zijn exacte helft door een korte klim van ongeveer 1000 meter vooraleer opnieuw onverbiddelijk en verraderlijk te beginnen op een geklopte en verraderlijke manier naar het stuwmeer van San Michele te stromen.

Het derde deel opent met de hellingen die langzaam terug te keren naar een 2 km vlak dat zal leiden tot een korte single track die zal leiden tot een korte single track die zal eindigen in het historische centrum van het dorp Voiandes di Tremosine, waar, met de passage in de voorkant van de karakteristieke kerk van het land, zal beginnen de eigenlijke klim, de tweede dag, 6 km lang en ook gekenmerkt door brede zandwegen en geslagen. De eerste helft is onmiddellijk veeleisend en de lange afdaling van de Tremalzo kon worden gevoeld in de benen en spieren afgekoeld dat op dit punt zal moeten terugkeren om hard te duwen. In het tweede stuk, echter, dingen niet verbeteren, integendeel, secties met gemakkelijker hellingen afgewisseld met korte scheuren van de steilste hellingen, het testen van de kracht en vasthoudendheid van de fietsers. De laatste 500mt zijn misschien wel het meest onbetaalbaar, omdat de krachten nu op de grens zitten, omdat de brede weg ruimte laat voor een enkel spoor in het bos, waar zelfs luciditeit en evenwicht essentieel worden.

Maar nu is het meeste gedaan en zodra de klim eindigt, kom je meteen in de vierde en laatste sector, bergafwaarts tot aan de aankomst. Tijd om op adem te komen, maar nog niet om je wacht te laten zakken want hier maak je geen grapjes en je gaat het stuk genaamd zwaartekracht, gekenmerkt door 5000mt met een negatief hoogteverschil van 630mt. Een afdaling die zal eindigen onder de vlag van aankomst geplaatst in de stad Vesio di Tremosine. Brede weg, geen enkel spoor, afwisselend onverharde weg met steile en verraderlijke stukken beton voor een gemiddelde helling van bijna 20% met stukken tot 40%!
De Tremalzo Bike Scott presenteert zich in niet mis te verstane bewoordingen als een lange en spannende uitdaging, maar ook als een evocatieve landschappelijke etalage die in elke liefhebber de emotie en het plezier van het fietsen tussen natuur, geschiedenis en cultuur kan opwekken.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS