Palio del Chiaretto - Wijnfeest in Bardolino - Bardolino

De oever van het meer in roze, tientallen proeverijen, een park gewijd aan entertainment en muzikale optredens, en bijna honderd bedrijven met eten, wijn en ambachten uit heel Italië. 

Palio del Chiaretto - Wijnfeest in Bardolino - Bardolino
Palio del Chiaretto - Wijnfeest in Bardolino - Bardolino
Dit alles en nog veel meer is de Palio del Chiaretto, het rosé wijnevenement dat van 31 mei tot 2 juni in Bardolino plaatsvindt en wordt georganiseerd door de Bardolino Top Foundation in samenwerking met de stad Bardolino.

Drie dagen vol evenementen waarin de hoofdpersoon ongetwijfeld de Bardolino Chiaretto zal zijn, die kan worden geproefd in het glas om het evenement te vieren, langs het roze pad langs het meer van Cornicello, waar de wijngaarden van het gebied hun eigenaardigheden zullen presenteren. Maar de Palio di Chiaretto is niet alleen wijn. Bottagisio Park Carrara is het decor voor de dagelijkse muzikale optredens en data van de internationale drakenbootcompetitie en de kroning van de Chiaretto wijnambassadeurs. De oever van het meer voor het park is echter gewijd aan de gastronomie, met de vereniging AMO Baldo-Garda, die elke dag een ander menu aanbiedt en geschikt is voor de meest veeleisende gasten. Voor de lunch of het diner staan de leden van de vereniging "De Gustibus", die de restaurants en bars van Bardolino verenigt, echter op u te wachten. Zij concentreren zich voornamelijk op het voordiner, met speciale hapjes en begeerde snacks. Naast de AMO-stand, op slechts enkele tientallen meters afstand, begint de lange rij met uitzicht op het meer van Italiaanse ambachtslieden op de binnenplaats van de Kunst, waar u bijzondere en ongewone voorwerpen kunt kopen. Aan de andere kant is het aan het Mirabello meer mogelijk om typische gerechten en wijnproducten te kopen in de 35 bedrijven die hun producten presenteren. Op de Piazza del Porto is er echter plaats voor proeverijen van lokale producten georganiseerd door het Oliemuseum, het Wijn- en Melegatti Museum en een ruimte voor sponsors van het evenement.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS