One Hour Classic - Windsurf-Regatta - Nago-Torbole

De One Hour Classic vertegenwoordigt de geschiedenis van het windsurfen in het Gardameer Trentino, geboren aan het einde van de jaren 80, toen nieuwe vormen van racen werden uitgevonden en voorgesteld om de sterke uitbreiding van de discipline en de steeds geavanceerdere apparatuur in slalom te ontmoeten.

One Hour Classic - Windsurf-Regatta - Nago-Torbole
One Hour Classic - Windsurf-Regatta - Nago-Torbole
Het is altijd al de toprace van de Circolo Surf Torbole geweest en bestaat uit het bereiken van het grootste aantal zijden rond twee boeien die zich aan weerszijden van het meer (oost en west) boven de wind bevinden, in 1 uur. Sinds 2015 is de PWA Slalom Wereldkampioen Matteo Iachino ITA-140 uit 2016 de recordhouder, die het vorige record van de late atleet van de Circolo Surf Torbole Alberto Menegatti door een andere "55" verlaagde. In 2012 is Alberto erin geslaagd het record van Alessandro Comerlati uit 1991 te pakken en blijft meer dan 20 jaar ongeslagen (1991 - 16 pagina's in 1h04'35").
Vandaag is de uitdaging om de 18 teams in 1 uur, 4' en 5" te overwinnen. Er is prijzengeld voor de beste renners die deelnemen aan de RRD One Hour Classic. Maar de nieuwigheid van dit jaar, bijna 30 jaar na de uitvinding, is de uitbreiding van de categorie FOIL, wat aantoont dat de club zijn geschiedenis verder ontwikkelt en aanbiedt in een moderne context met de technische ontwikkeling van windsurfen. Dit maakt het mogelijk om deel te nemen aan de RRD One Hour Classic, de nieuwe discipline RRD One Hour Foil of beide!
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS