Festa della Musica - Arco

Het Muziekfestival is geboren in Frankrijk, dankzij een initiatief van de Franse minister van Cultuur op 21 juni 1982. Muzikanten werden uitgenodigd om gratis op te treden in de straten, pleinen, tuinen, binnenplaatsen, musea, kastelen en zelfs in ziekenhuizen en bejaardentehuizen. 

Festa della Musica - Arco
Festa della Musica - Arco
Bij deze gelegenheid was het ook mogelijk om de grote muziekinstellingen (orkesten, opera's, koren, enz....) voor te stellen zich open te stellen voor nieuwe ruimtes en nieuwe genres. 

Sinds die dag is het Muziekfestival een groots en gratis evenement geworden dat openstaat voor alle muzikanten, amateurs of professionals die willen optreden; op 21 juni van elk jaar nemen miljoenen mensen deel aan dit evenement, dat alle muziekgenres mixt en gericht is op mensen met als doel de muziekbeoefening te verspreiden en jong en oud, van alle sociale omstandigheden, vertrouwd te maken met verschillende muzikale uitingen. 

Het succes van dit culturele evenement heeft ertoe geleid dat het Muziekfestival zich over 30 jaar heeft verspreid in meer dan 130 landen en in ongeveer 400 steden over de hele wereld. De kracht van dit evenement heeft geleid tot een Europees project, waaraan veel Europese hoofdsteden al deelnemen.

De groei van het festival

Het Muziekfestival werd voor het eerst georganiseerd in 2004 in Arco en werd elk jaar uitgebreid in een gebied dat groter en groter is dan het gemeentelijke gebied. 

Het evenement kende niet alleen een grote deelname van artiesten en publiek uit de hele regio, maar ook een toenemende aanwezigheid van provinciale en regionale instellingen en organisaties die muziek promoten en beoefenen om het werk van hun studenten te presenteren en hen de kans te geven om voor het eerst een belangrijk publiek te hebben. 

De spontane deelname van de muzikale realiteit van onze regio en de mobilisatie van vele jeugdverenigingen per jaar toont aan dat het evenement een authentiek sociaal fenomeen is geworden in Trentino Alto Adige. Tijdens dit evenement hebben verenigingen, studenten of amateurgroepen de mogelijkheid om het resultaat van vele uren werk, uitgevoerd in de repetitieruimtes, in de kelders of garages van dienst, onder de aandacht van het groeiende publiek te brengen. Het is een belangrijke kans om uw kunst bekend te maken en uw passie over te brengen op vele andere mensen. 

Voor elke artiest is het een grote voldoening om de aandacht van mensen te kunnen trekken met hun kunst en van gedachten te kunnen wisselen, te kunnen vergelijken met andere muzikanten die uit andere steden en andere Europese landen komen.
Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS